Το κορίτσι που ήθελε να σώσει τα βιβλία - Klaus Hagerup


Η Άννα λάτρευε τα βιβλία. Διάβαζε όλη μέρα και παντού και απέκτησε πολλούς φίλους στα βιβλία. Πίστευε ότι ήταν αληθινά και ότι αν κάποιος σε ένα βιβλίο χανόταν, θα μπορούσε να ξαναρχίσει. Της άρεσε πολύ να πηγαίνει στην βιβλιοθήκη μετά το μάθημα, εκεί όπου εργαζόταν η κυρία Μόνσεν, με την οποία είχε γίνει φίλη, διάβαζαν μαζί και συναγωνίζονταν ποια διαβάζει πιο γρήγορα.Η Άννα στεναχωριόταν για τα βιβλία που δεν δανειζόταν κανείς, ειδικά όταν έμαθε για τον Μίλτον Μπεργκ, τον υπάλληλο που είχε το θλιβερό καθήκον να καταστρέφει παρά τη θέλησή του, τα βιβλία που δεν δανείζεται κανείς.” Αν τα βιβλία που δεν διάβαζε κανείς καταστρέφονταν, θα χάνονταν και οι άνθρωποι που ήταν μέσα τους”.  Και τότε είπε: “Πρέπει να σώσουμε τα βιβλία”. Αλλά… πώς; Πρέπει να ξεκινήσει µία επιχείρηση διάσωσης, που μόνο εύκολη δε θα είναι αφού όσο η Άννα ψάχνει το μυστήριο θα μεγαλώνει.

Για όσους αγαπούν τα βιβλία, για όσους ταξιδεύουν με τις ιστορίες τους και τους ήρωές τους, για όσους τα θεωρούν ζωντανούς κόσμους που αιωρούνται συχνά δίπλα τους, ο Νορβηγός συγγραφέας Κλάους Χάγκερουπ (1946-2018) και η νεαρή (1981-), βραβευμένη και έξοχη εικονογράφος Λίζα Αιζάτο δημιούργησαν μια πραγματική ωδή στη φιλαναγνωσία και την αγάπη για τα βιβλία, μια αληθινή αναγνωστική εμπειρία που μαγεύει και ξετυλίγεται σαν κινηματογραφικό σκηνικό. 

Στις 64 υπέροχα εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου, με τρυφερότητα, ευαισθησία  ζούμε μαζί με την Άννα την μαγική περιπέτειά της να σώσει τα βιβλία που δεν δανείζεται κανείς.Μοναδική λογοτεχνία για παιδιά 8 ετών και άνω
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου