Όνειρα στον πάγο για την Κολέτ/ εκδόσεις Κέδρος
Η Τέα Στίλτον είναι αδερφή του Τζερόνιμο και ειδική ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηχώ των Τρωκτικών. Μαζί με τις πέντε υπέροχες φίλες της, την Κολέτ, την Νίκι, την Πολίνα, την Πάμελα και την Βάιολετ έχουν χαρίσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό 10 περιπέτειες με “κοριτσίστικη” απόχρωση.

Προσεγγίζοντας με τις περιπέτειές τους, τις ανησυχίες, τα ενδιαφέροντα και τα όνειρα πολλών κοριτσιών, χωρίς αυτό να χρωματίζεται σεξιστικά, οι ιστορίες της Τέα Στίλτον, με τα ίδια δομικά χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα βιβλία του Στίλτον, γίνονται εξίσου αγαπητά, πλησιάζοντας τον κόσμο των κοριτσιών μέσα από πιο εξειδικευμένες πτυχές.Οι περιπέτειες της Τέα Στίλτον έχουν εξίσου συναρπαστικό ρυθμό με εκείνες του Τζερόνιμο, ανάλαφρη, ευχάριστη γραφή, οξύ χιούμορ, διασκεδαστική εικονογράφηση και μοντέρνα γραφιστική προσέγγιση, πρωτότυπη σύζευξη γραμματοσειρών και χρωμάτων, ανατροπές και ίντριγκες, περιπετειώδη χαρακτήρα και αγωνία, ενώ τα στοιχεία των ονείρων, της φιλίας και των φιλοδοξιών είναι ίσως ακόμα πιο έντονα.Βαρύς εκείνος ο χειμώνας στο Νησί των Φαλαινών και περιορισμένες οι επιλογές. Ο επερχόμενος παγετός, ωστόσο, δίνει στα κορίτσια την ευκαιρία να κάνουν πατινάζ στον πάγο που δημιουργήθηκε στη λιμνούλα κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολεγίου. Η αναπάντεχη επίσκεψη της καθηγήτριας Ράτκλιφ μαζί με την διάσημη πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ Ποντικέτα Τόπσνερ φέρνουν την αγάπη για τον αθλητισμό στον πάγο στο επίκεντρο. Η πρωταθλήτρια Τόπσνερ παρατηρεί αμέσως την Κολέτ στην οποία διακρίνει γνήσιο ταλέντο. 
ιντριγκες, αντιπαλότητες και ένας αγώνας που θα φτάσει πολύ μακριά, σε αντιπαραθέσεις και ζαβολιές. Θα καταφέρει η Κολέτ να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα; Θα καταφέρει να νικήσει την πολύ καλή πατινέρ Βανίλα η οποία την ανταγωνίζεται σφοδρά; Όταν το παγοπέδιλό της την προδίδει, όλα δείχνουν μάταια. Τι αγώνας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου