Ο παππούς μου και εγώ/Δέσποινα Πετρή/εκδόσεις Λιβάνη


Τα εγγόνια είναι φως και χαρά για τον παππού και τη γιαγιά! Οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν ήδη περάσει από το στάδιο ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Ωστόσο, με τα εγγόνια τους, δημιουργούν ένα στενό δεσμό, γίνονται το φως και η χαρά τους.

Στόχος τους είναι να μεταφέρουν στα εγγόνια τους αξίες και μια συναισθηματική κληρονομιά που θα τα βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Τα εγγόνια αποτελούν τη νέα γενιά που φέρνει φως και ελπίδα σε κάθε μέλος της οικογένειας. Για τον παππού και τη γιαγιά, αυτός ο δεσμός είναι ιδιαίτερος και σύντομα γίνεται άρρηκτος και για τις δυο πλευρές.


Κανείς δεν µπορεί να κάνει για τα µικρά παιδιά αυτό που κάνουν οι παππούδες. Οι παππούδες πασπαλίζουν µε αστερόσκονη τις ζωές των παιδιών. Οι παππούδες έχουν τη σοφία και τη γνώση, που προέρχονται από την εµπειρία της πολύχρονης ζωής τους και όλες τις µάχες που έχουν δώσει.

Έτσι ο παππούς σε αυτή την ιστορία θα γίνει ο δάσκαλος της µικρής Λιλού. Την παρακολουθεί από µωρό για να τη φτάσει να ανοίξει τα φτερά της, έτοιµη για έναν νέο κόσµο.

Aπό την αρχή αυτής της γλυκιάς ιστορίας ο παππούς παρακολουθεί με στοργή τη ζωη της μικρής Λιλού. Θα της δώσει δύναμη και φτερά να πετάξει και όλα αυτά θα γίνουν μέσα από την σοφία που διαθέτει ο παππούς.

H ιστορία είναι τόσο τρυφερή και τόσο γλυκιά που όταν τελείωσε το παραμύθι με συνεπήρε μαζί του και έμεινα να κοιτάζω το βιβλίο και να θέλω και άλλοΗ εικονογράφηση είναι τόσο ζωντανή λες και θέλεις να ταξιδέψεις μαζί με τους ήρωες.
Αξίζει να το κάνετε δώρο στο παιδί σας
Θα το λατρέψετε
Θα το βρείτε στις εκδόσεις Λιβανη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου