Ο Αγης και τα τερατάκια του εκδόσεις Κέδρος

Τρία παιδικά βιβλία της σειράς «Ο Άγης και τα τερατάκια του» από τις εκδόσεις Κέδρος

Μια νέα σειρά, έφεραν οι Εκδόσεις Κέδρος με πρωταγωνιστή τον Άγη, έναν μαθητή δημοτικού, του οποίου η ζωή αλλάζει με την παρουσία ενός τέρατος στην αρχή και μετά ακολούθως και με τα υπόλοιπα τερατάκια. Με μια έξυπνη εναλλαγή πεζού κειμένου και διαλόγων  που προσφέρει μια ιδιαίτερη σπιρτάδα και ρυθμό στα βιβλία, ο έμπειρος συγγραφέας παίρνει έναν τυπικό, αφηρημένο, μισοάτακτο, μισοαμελή μαθητή και τον μπλέκει σε περιπέτειες, μαζί με τους φίλους του αλλά και στην ουσία είναι αυτοί που θα τον ξεπλέξουν και θα βρούνε λύση

Με την εικονογράφηση της Λιλιάνα Φορτούνι που είναι καλαίσθητη, ιδιαιτέρως εκφραστική, γρήγορη και συνδυάζει τις παλιές και τις σύγχρονες τάσεις των κόμικς φέρνει το κείμενο σε πλήρη ισορροπία.


Γενικά τέτοια βιβλία σαν του Άγη τα προτείνω ιδιαιτέρως είτε για παιδιά που δεν πολυδιαβάζουν, ή που δεν αγαπούν ιδιαίτερα το βιβλίο και είναι μια λύση να το αγαπήσουν έστω και μέσα από αυτά τα βιβλία που τους κερδίζει πιο πολύ η εικόνα και λιγότερο το κείμενο.

 

Γεια σου! Είμαι ο Άγης Πιανόλα. Δεν το ξέρεις ακόμα, αλλά αργά η γρήγορα θα γίνουμε φίλοι. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήμουν ένα συνηθισμένο παιδί: πήγαινα στο σχολείο, δεν έβρισκα τις εργασίες μου, έτρωγα πίτσα… Τη μέρα όμως που γνώρισα τον κύριο Πλατς άλλαξαν όλα. Ναι, βέβαια, εσύ δεν ξέρεις ακόμα ποιος είναι ο κύριος Πλατς. Θα σου πω απλώς ότι είναι ένα τερατάκι που εγκαταστάθηκε στο δωμάτιό μου και από τότε ο κόσμος δεν είναι μόνο πιο διασκεδαστικός, αλλά και καλύτερος. Καλύτερος, αλλά με πολλούς μπελάδες!


Γεια σου! Ειμαι ο Άγης Πιανόλα. Τώρα πια πρέπει να ξέρεις ότι ζω σ’ ένα δωμάτιο γεμάτο τερατάκια, έτσι δεν είναι; Ο κακός Δόκτωρ Μπροτ τα έδιωξε από Το βιβλίο των τεράτων και δεν είχαν πού να πάνε. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Δόκτωρ Μπροτ και ο βοηθός του, ο Ναπ, ήρθαν κι αυτοί εδώ και προκαλούν συνεχώς φασαρίες. Αυτή τη φορά πρότειναν να χτιστεί ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο που θα σβήσει από τον χάρτη το πάρκο της πόλης μας. Ευτυχώς, η Ζωγραφίτσα με τα πινέλα της και ο Οκτοσόλ με την κιθάρα του θα φροντίσουν να μη συμβεί αυτό. Αρκεί να βοηθήσουμε όλοι! Μας περιμένουν μεγάλες περιπέτειες!

Γεια σου! Είμαι ο Άγης Πιανόλα. Αν έχεις διαβάσει το Έρχεται ο κύριος Πλατς!, εσύ κι εγώ γνωριζόμαστε ήδη. Αν όχι, σε προειδοποιώ: ζω σ’ ένα δωμάτιο γεμάτο τερατάκια. Από πού ήρθαν; Από Το βιβλίο των τεράτων, όπου ζούσαν μέχρι να τα διώξει ο κακός Δόκτωρ Μπροτ. Τώρα βρίσκονται εδώ, αλλά δυστυχώς είναι εδω και ο Δόκτωρ Μπροτ με τον βοηθό του, τον Ναπ, και θέλουν να καταστρέψουν το εστιατόριο Ναυτίλος. Ευτυχώς, ο Σεφ Ρολ, το τέρας της κουζίνας, θα μας βοηθήσει να καταστρώσουμε ένα σχέδιο ώστε ο Δόκτωρ Μπροτ να μην τα καταφέρει. Η περιπέτεια και η διασκέδαση είναι εξασφαλισμένες!Θα τα βρείτε στις εκδόσεις κέδρος
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου