ΙΞ – Το ιπτάμενο ξενοδοχείο/Δημήτρη Μελικέρτη

 Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Μελικέρτη διαθέτει φαντασία, απίστευτο χιούμορ, περιπέτεια, δράση, εκλεπτυσμένο λεξιλόγιο που αναδεικνύει τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Παράλληλα, οδηγεί τους αναγνώστες του σε σκέψεις για τη διαφορετικότητα, τη φιλία, την αγάπη.


 Από την πρώτη κιόλας σελίδα του βιβλίου, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι ο συγγραφέας απόλαυσε τη συγγραφή του βιβλίου. Αγάπησε τους ήρωές του, τους παίδευσε και τον παίδευσαν, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο του.

Η γραφή του είναι κινηματογραφική. Οι περιγραφές του γεννούν τη μια εικόνα μετά την άλλη στα μάτια των αναγνωστών, οι οποίοι βιώνουν έντονα όλα όσα διαδραματίζονται στο περίφημο Ιπτάμενο Ξενοδοχείο. Και πιστέψτε με, γίνονται πολλά. Αλλόκοτα, μαγευτικά. 


 Ιστορίες ευφάνταστες, πρωτότυπες, με χιούμορ αλλά και συναίσθημα. Πάνω από όλα όμως με αγάπη, και αυτή η αγάπη του για καλή λογοτεχνία είναι διάχυτη σε κάθε σελίδα του βιβλίου.

Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία και επιβιβαστείτε στο Ιπτάμενο Ξενοδοχείο. Αυτό που θα ζήσετε θα είναι μαγικό. Καλή σας ανάγνωση!


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο με τους 33 ορόφους και τα 3.333 πολύχρωμα αλεξίπτωτα προσγειώνεται στο χωριό της Φορτούν κι εκείνη μπαίνει ως λαθρεπιβάτισσα. Μαζί της ο Κανέλος, ο κοκκινοτρίχης γάτος. Τους καταδιώκει ένα αγόρι υπάλληλος του ΙΞ που μεταμορφώνεται σε άλμπατρος. Ήρωες με κρυφά χαρίσματα, κυνηγοί και κυνηγημένοι, ο σωματώδης Μόγκιλεβ, η μαντάμ Μηλοψύτ, το αινιγματικό ζεύγος Φλοπ και μια ερωτοχτυπημένη γάτα εμπλέκονται σε περιπετειώδεις διαδρομές και πρωτόγνωρες εμπειρίες στις θαυμαστές αίθουσες του ΙΞ. Όποιος βγαίνει από το ΙΞ ξεχνά όσα έζησε. Όλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου