Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας/εκδόσεις κέδρος
Ο Μιχάλης μας φέτος που πηγαίνει προνήπιο μαθαίνει τους αριθμούς,  ήδη αναγνωρίζει τους πρώτους αριθμούς μέχρι το δέκα και μερικά γράμματα της αλφαβήτας. 


Τα βιβλία της σειράς  Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας των εκδόσεων κέδρος δεν είναι απλά παραμύθια, αλλά καλλιεργούν τη διασκεδαστική και ταυτόχρονα δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με τις μαθηματικές έννοιες και δεξιότητες. Μ’ αυτό τον τρόπο επιδιώκεται τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών) να αγαπήσουν τα μαθηματικά, να μπορούν να συνδέουν τις μαθηματικές έννοιες με την καθημερινή ζωή και σταδιακά να μυηθούν στον μαθηματικό αλφαβητισμό.  Η σειρά Μαθηματικά παραμύθια απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους. Αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση στη μονομερή προσέγγιση των μαθηματικών εννοιών χωρίς κάποιο πλαίσιο αναφοράς. Οι μαθηματικές έννοιες που παρουσιάζονται σε κάθε βιβλίο της σειράς αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πλοκής ενός παραμυθιού.  


Κάθε παραμύθι πραγματεύεται μια μαθηματική έννοια και χρησιμοποιείται ως αφορμή για την εξερεύνηση της μαθηματικής γνώσης με τρόπο εύληπτο και δημιουργικό. Οι εκπαιδευτικοί, που ενσωματώνουν στη διδασκαλία τους παιδικά βιβλία με μαθηματικό περιεχόμενο, έχουν έτσι ένα εκπληκτικό απόθεμα από πηγές, που τους βοηθούν με τον πλέον δημιουργικό τρόπο στην εκπλήρωση των στόχων του αναλυτικού προγράμματος που σχετίζονται με τα μαθηματικά.
Στο τέλος κάθε βιβλίου περιλαμβάνονται μαθηματικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά στο σπίτι, με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα, ή ομαδικά στο σχολείο υπό τη μορφή παιχνιδιού. Ο στόχος είναι διττός: η καλλιέργεια και διερεύνηση της μαθηματικής γνώσης που απορρέει από κάθε παραμύθι με τρόπο ευχάριστο, αλλά και η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα διαφορετικότητας με όχημα τα μαθηματικά.


Θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος και σε όλα τα μεγάλα ενημερωμένα βιβλιοπωλείαΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου