Πες μας, παππού… Πώς γεννιούνται τ' άστρα - Διονύσης Π. Σιμόπουλος

Αλήθεια πως γεννιούνται τα άστρα;


Το βιβλίο μιλάει για τα παράξενα ουράνια σώματα που τα ονομάζουμε άστρα και τον τρόπο που έχουμε εμείς οι γήινοι να τα παρατηρήσουμε. Μιλάει για την γέννηση, σύσταση και την εξέλιξη ως και  τον θάνατο. Επιπλέον έχει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες καθώς διαβάζουμε το βιβλίο και μας δίνει την δυνατότητα να σκανάρουμε το QR codes που βρίσκουμε στις σελίδες για να ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τα άστρα.
Το βιβλίο, το αγάπησα γιατί δεν υπάρχουν φλύαρες αναλύσεις, έχει ομως υπέροχη εικονογράφηση, μοντέρνο ύφος, και  κάνει την ανάγνωση ευχάριστη όχι μόνο σε εμένα αλλά και στους μικρούς αναγνώστες

Ένας  σύγχρονος Έλληνας, ο αστροφυσικός  Διονύσης Π. Σιμόπουλος μας παρουσιάζει το βιβλίο της σειράς Πες μας, παππού και μας ξεναγεί στον κόσμο των άστρων και της δημιουργίας τους.

Ο κορυφαίος Έλληνας αστροφυσικός μας συστήνει το βιβλίο το οποίο δεν αφορά μόνο τους μικρούς φίλους αλλά όλους διότι όσοι μαγεύονται από τη λάμψη των αστεριών 🌟 . Θα μας περιγράφει τα μικρά μυστικά του σύμπαντος. 

 

Κάθε μήνα γεννιέται ένα άστρο! Πώς γεννιέται όμως; Και πώς αποκτά φως; Και ο ήλιος; Γιατί λάμπουν τα άστρα; Πώς γεννιούνται; Υπάρχουν για πάντα;
Έχουν όλα το ίδιο χρώμα; Ποιο είναι το πιο κοντινό μας άστρο; Πώς γεννήθηκε;  Πολλές απορίες που θα μας λυθούν σύντομα με την ανάγνωση του  βιβλίου
Η ζωή και ο θάνατος των άστρων και ό,τι τα περιβάλλει σε μια εκπληκτική έκδοση που μας εντυπωσίασε και μας χάρισε άπειρη γνώση και ομορφιά, αυτή που είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά μας.

Στο Παράρτημα θα βρείτε τους 88 αστερισμούς, πληροφορίες για τη δομή της ύλης και παιχνίδια για εμπέδωση και ψυχαγωγία από τη Μαρία Γονιδάκη.

Με πλούσιο εικονογραφικό υλικό 

Εκδόσεις Μεταίχμιο.


Γιατί λάμπουν τα άστρα; Πώς γεννιούνται; Υπάρχουν για πάντα;
Έχουν όλα το ίδιο χρώμα; Ποιο είναι το πιο κοντινό μας άστρο;
Τι είναι η Μαύρη Τρύπα και οι εκρήξεις σουπερνόβα;
Ανακάλυψε τα μυστικά του διαστήματος και απόλαυσε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των άστρων, όπως το αφηγείται ο αγαπημένος δάσκαλος της αστρονομίας Διονύσης Σιμόπουλος! Γνώρισε τα σημαντικότερα σύγχρονα τηλεσκόπια στην Ελλάδα και τον κόσμο και ενημερώσου για τα μελλοντικά αστεροσκοπεία.
Ταξίδεψε στα νεφελώματα (τα αστρικά βρεφοκομεία) και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία της γέννησης των άστρων αλλά και την εξέλιξή τους μέχρι τον θάνατο.
Θαύμασε τα πολλαπλά άστρα, τα αστρικά σμήνη και μάθε για τον Ήλιο, το δικό μας αστέρι, και τον κύκλο ζωής του.
Στο Παράρτημα θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για τη δομή της ύλης, καθώς και ευχάριστα εκπαιδευτικά παιχνίδια!

Με πλούσιο εικονογραφικό υλικό και πρόσθετα στοιχεία (φωτογραφίες και βίντεο) σε qr codes

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου