Έρικ, ο κατασκευαστής των ονείρων - Κίκε Γκόμεθ


Όλοι βλέπουμε όνειρα! Ερευνητές έχουν υπολογίσει ότι μέχρι τα 70 μας χρόνια, οι περισσότεροι ενήλικοι θα έχουμε ξοδέψει 6 χρόνια της ζωής μας στα όνειρα! Τα όνειρα είναι μια διαδοχή εικόνων, ιδεών, συναισθημάτων και αισθήσεων που συμβαίνουν χωρίς τη θέληση του μυαλού κατά τη διάρκεια ορισμένων σταδίων του ύπνου. Αν και ο σκοπός και το περιεχόμενο των ονείρων δεν είναι απόλυτα κατανοητός, τα όνειρα είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει και έχει προσελκύσει έντονα το ανθρώπινο ενδιαφέρον σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία!Τα πολύ μικρά μωρά δεν είναι σε θέση να εκφράσουν τις επιθυμίες, τους φόβους και τις αγωνίες τους. Παρόλα αυτά, αν τα παρατηρήσουμε να κοιμούνται θα δούμε από τις εκφράσεις τους ότι έχουν όνειρα ζωντανά – αν και απλοϊκά. Από 18 μηνών έως και 2 ετών, η φαντασία των παιδιών αναπτύσσεται και το ίδιο κάνουν και τα όνειρά τους!

Τα μεγαλύτερα παιδιά όμως έχουν αρχίσει και αναρωτιούνται τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε. Συχνά δέχομαι το ερώτημα: μαμά τι είναι τα όνειρα; Από πού έρχονται;Διαβάζοντας το βιβλίο «Έρικ, ο κατασκευαστής ονείρων» των Kike Gómez και Dani Padrón, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, θα ταξιδέψουμε παρέα με ένα μικρό παιδί στον κόσμο των ονείρων.


Ο Έρικ είναι ο άνθρωπος που κάθε βράδυ έρχεται στον ύπνο μας και κατασκευάζει τα όνειρα που βλέπουμε. Ένα μικρό αγόρι είχε την ευτυχία να γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο και να ζήσει μαζί του μια όμορφη περιπέτεια, μαθαίνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ονειρευόμαστε. Είτε έχουμε όνειρα γλυκά, είτε εφιάλτες.


Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προέρχονται τα όνειρα; Ποιος αποφασίζει τι ονειρεύεται ο καθένας; Έτσι ξεκινά αυτή η ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Ερικ, έναν χαρακτήρα με πολύ συγκεκριμένη δουλειά: οικοδόμηση των ονείρων των ανθρώπων. Μια όμορφη ερώτηση και μια εκθαμβωτική απάντηση : Ο Έρικ, ένας γλυκός χαρακτήρας σαν το υλικό που χτίζει τα καλύτερα όνειρά μας!

Η ιστορία ξετυλίγεται με πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο σε αυτή την περίπτωση, με τη συντροφιά ενός μικρού αγοριού που χάθηκε στον κόσμο των ονείρων. Είναι μια τρυφερή περιπέτεια όπου ο πρωταγωνιστής καταφέρνει να χαράξει μια τρύπα στις καρδιές των αναγνωστών, όπως η νεράιδα των δοντιών ή ο Αι Βασίλης, για να γίνει ένα από αυτά τα μαγικά όντα που κατοικούν στο μυαλό των μικρών παιδιών.

θα το βρείτε στις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένηΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου