Το χελιδόνι που χαμογελούσε/Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Ένα βιβλίο έφτασε στα χέρια μου που αφορά τη διαφορετικότητα την αποδοχή . Όλα αυτά τα χρόνια έχω διαβάσει πολλά βιβλία που αφορούν το θέμα διαφορετικότητα και όμως κάθε φορά που διαβάζω ένα τέτοιο παραμύθι συγκινούμε πολύ

Ήρωας του βιβλίου της, ένα ολόλευκο χελιδόνι. Διαφορετικό από την εικόνα που έχουμε για τα χελιδόνια. Είναι τόσο αξιαγάπητο που αισθάνεται λύπη κάθε  φορά που περνάει από γειτονιές που βλέπει τους ανθρώπους και την καθημερινότητα που είναι δύσκολη

Γιατί όμως προτιμάει να ταξιδεύει πάνω σε γειτονιές που τα πρόσωπα των ανθρώπων είναι γκρίζα; Γιατί είναι θλιμμένοι;

Σε μια από αυτές τις βόλτες του, το χελιδόνι θα δει ένα μικρό αγόρι να κάθεται μόνο του, φανερά λυπημένο. Το χελιδόνι δεν αντέχει να βλέπει το παιδί τόσο θλιμμένο και θέλει να κάνει κάτι για να του διώξει τη θλίψη.


Η συγγραφέας αναφέρεται στη διαφορετικότητα, στην αποδοχή, αλλά και στη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Στη χαρά και στην πληρότητα που αισθάνεται όποιος βοηθά κάποιον που έχει ανάγκη. Έννοιες που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά από μικρή ηλικία, ώστε να τις εφαρμόζουν και στην πράξη. Το κείμενο του βιβλίου είναι σύντομο. Εξαιρετική είναι η εικονογράφηση, που συμπληρώνει το κείμενο εύστοχα.


Ένα ξεχωριστό χελιδόνι τριγυρνά περήφανα, στις γειτονιές του ουρανού, παρατηρώντας από ψηλά τον κόσμο. Μια μαγική δύναμη που δεν γνωρίζει πως διαθέτει, είναι ικανή να…ανατρέψει την πραγματικότητα!
Μια ιστορία με ηχηρό μήνυμα, για παιδιά κάθε ηλικίας, η οποία συμφιλιώνει τις έννοιες της χαράς και της θλίψης, ενώ αποκαλύπτει τη σημασία της εσωτερικής δύναμης του καθενός. Ένα τρυφερό παραμύθι, που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, τονίζει την προσφορά και την αλληλοβοήθεια.

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου