Το παλάτι του Οδυσσέα- εκδόσεις Μεταίχμιο


Οι μικρές ιστορίες από την σειρά διαβάζω ιστορίες μας αρέσουν πολύ και τις διαβάζουμε με μεγάλη ευχαρίστηση. 
Η Μαρία Ρουσάκη έγραψε το πιο όμορφο παραμύθι σε ότι αφορά τα σκυλάκια. 
Μια ιστορία όμορφη απλή περιποιημένη με έντονη και ζωντανή  εικονογράφηση. Με σημαντικές αξίες για τη ζωή και ένα ωραίο μήνυμα για την πραγματική ευτυχία.
Τα υλικά και ακριβά πράγματα δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά στα απλά και καθημερινά θα δεις τα πιο ωραία και ουσιώδη πράγματα. 


Έτσι συμβαίνει και με τον ήρωα μας τον σκυλάκο τον Οδυσσέα, που είναι κοσμογυρισμένος και έχει ταξιδέψει παντού, έχει δει τόσα πράγματα στη ζωή του, που πλέον δεν χρειάζεται πολλά και ακριβά πράγματα, αλλά πραγματική αγάπη.
Το αφεντικό του ο Ιάσονας με πολύ αγάπη του φτιάχνει το πιο όμορφο σπιτάκι, ένα πραγματικό παλάτι αλλά όμως ο σκύλος έχει άλλα σχέδια.

Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια δένει με την εμπειρία και την ποιότητά της πάνω στο κείμενο, το ακολουθεί, το δυναμώνει, μερικές φορές το επεκτείνει.


Όταν ο Οδυσσέας, ένας πολυταξιδεμένος και ταλαιπωρημένος σκύλος, βρίσκεται στο σπίτι του Ιάσονα, εκείνος θέλει να του προσφέρει ένα ζεστό και φιλόξενο σπιτάκι…                                           Θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου