Παππού, σ’ αγαπώ/Μάρω Θεοδωράκη


Ένα ακόμη βιβλίο από την Μάρω Θεοδωράκη βρίσκεται στα χέρια μας. Αφού διαβάσαμε το γιαγιά σ΄αγαπώ και το μπαμπά σ΄αγαπώ τώρα στα χέρια μας έχουμε το παππού σ΄αγαπώ. Πιστεύω αυτή η σειρά έχει και συνέχεια και ότι δεν θα μας αφήσει έτσι η συγγραφέας. 
Αλήθεια ο παππούς με τι χαίρεται και με τι λυπάται; Eνας ισχυρός δεσμός μεταξύ εγγονού και παππού ξετυλίγεται στο παραμύθι. Ο εγγονός διεκδικεί την παρουσία του παππού, κοντά τους, αλλά ο παππούς θέλει τον δικό του χώρο. Μέσα από το παραμύθι ξετυλίγεται ένας ισχυρός δεσμός με κεντρικό άξονα την πιο ζεστή αγκαλιά του κόσμου,  η οποία δεν αναπληρώνεται με τίποτα και ούτε αγοράζεται με τίποτα

Κάθε παππούς δείχνει την αγάπη του με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ο παππούς Γιώργος έχει την πιο αφράτη αγκαλιά, διηγείται τις πιο ωραίες ιστορίες και έχει πάντοτε να πει κάτι καλό για όλους. Ο εγγονός του δε χάνει ευκαιρία να βρίσκεται κοντά του… Ώσπου μια μέρα του προτείνει να μετακομίσει στο σπίτι τους. Θα καταφέρει να τον πείσει ν’ αφήσει όλα όσα αγαπά, τη γειτονιά και τις συνήθειές του, για να μείνει μαζί τους; Μια γλυκιά ιστορία για την άνευ όρων αγάπη και τον ξεχωριστό δεσμό που μπορεί να έχει ένας παππούς με τα εγγόνια του.


 Το βιβλίο θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις Μίνωας 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου