Παιδικά παραμύθια για ηλικίες άνω των 2 ετών

Το καλό στη καραντίνα είναι ότι τα παιδιά μου αγάπησαν λίγο παραπάνω το παιδικό βιβλίο. Εκτίμησαν, την αξία του βιβλίου , το να έχεις τόσες επιλογές από όλες τις ηλικίες, έτσι τους δόθηκε η  ευκαιρία να εξερευνήσουν λίγο περισσότερο τα βιβλία. Τις προηγούμενες ημέρες οι εκδόσεις Μίνωας κυκλοφόρησαν τα νέα τους βιβλία που είναι φανταστικά και δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. 


Το πρώτο βιβλίο διαπραγματεύεται τον φόβο και πως μπορείς να τον ξεπεράσεις.
ο ήρωας μας φοβάται τα φίδια και ψάχνει διάφορους τρόπους να αποφύγει μια σχολική εκδρομή που θα πάνε να δούνε διάφορα ζωάκια. Όμως ο θείος του θα τον βοηθήσει να το ξεπεράσει .  Ο Γκίλι βρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγει τη σχολική εκδρομή σε ένα καταφύγιο ζώων. Μήπως κάτι φοβάται αλλά δεν το παραδέχεται; Ο θείος Γκούφη σπεύδει να του προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του.

Μέσα από τη σειρά αυτή τα παιδιά μαθαίνουν πολύτιμες για την ανάπτυξή τους έννοιες, όπως ομαδικότητα, συνεργασία και φιλία, καθώς και τη διαχείριση των συναισθημάτων τους στο πλαίσιο αυτό.


Αλλο ένα όμορφο βιβλίο που διαπραγματεύεται  τη σύγχρονη οικογένεια που όλη την ώρα της ημέρας   βρίσκονται με ένα κινητό ή ένα tablet ή γενικά με μια οθόνη ανοικτή. Σίγουρα οι οθόνες έχουν πολλά να προσφέρουν όμως πρέπει να αποφύγουμε κάποιες παγίδες. Το βιβλίο θα βοηθήσει τα παιδιά αυτής της ηλικίας να κατανοήσουν πολλά πράγματα. Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».

Οι οθόνες έχουν πολλά να μας προσφέρουν, όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια των μεγάλων για ν’ αποφεύγουμε τις παγίδες. Τόσο απλά!

 
Η σειρά με τον Σποτ την αγαπάμε πολύ οικογενειακώς γιατί την γνώρισα πριν χρόνια από τον μεγάλο μου γιο και συνεχίζουμε με τον μικρό μου. Και είμαι σίγουρη πως έπεται συνέχεια και με το τρίτο μωρό. Το βιβλίο που είναι ο Σποτ είναι ένα παραμυθάκι με κρυμμένες εικόνες που κρύβεται κάτω από κάποιες σελίδες ο σποτ , γυρνάς τη σελίδα την ανασηκώνεις και τσουπ εμφανίζεται ο Σποτ 


Ένα άλλο βιβλίο με τον Σπότ ειναι στα χέρια μας. Το γλυκούλι σκυλάκι είναι ένα αγαπητό ζωάκι που κάνει μικρές και αθώες σκανταλιές 
στο ένα βιβλίο τι είναι αυτός ο ήχος σποτ είναι ένα μουσικό βιβλίο με κουμπιά που κάνει διάφορους ήχους. 

Όλα τα βιβλία που σας προτείνουμε είναι κατάλληλα ηλικίας άνω των 2 ετών και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ τα παιδιά με απλά λόγια να κατανοήσουν το περιεχόμενο.

Σας τα προτείνουμε

Θα τα βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου