Οι μέρες πλησιάζουν-έφτασε κιόλας η ώρα να γεννήσετε

 Όπως κι αν σας φάνηκε η περίοδος της εγκυμοσύνης σας, δεν θα πιστεύετε πως έφτασε κιόλας η ώρα να γεννήσετε! Για να μην σας φανούν οι τελευταίες εβδομάδες «χρόνια» περιμένοντας με αγωνία το μωράκι σας, αξιοποιήστε το χρόνο που σας απομένει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάνετε πράγματα για να χαλαρώσετε, να νιώσετε όμορφη και ήρεμη. Επίσης, ετοιμαστείτε για το μαιευτήριο, αλλά και τον ερχομό με το μωρό σας στο σπίτι. Το να κρατήσετε το μυαλό και το σώμα σας απασχολημένο, δε θα σας βοηθήσει μόνο να αποβάλετε το άγχος της μεγάλης μέρας, αλλά θα σας βοηθήσει να είστε προετοιμασμένη τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες της επιστροφής σας από το μαιευτήριο.

Εμείς θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τελευταίες μέρες στο σπίτι πριν το τοκετό και να νιώσετε έτοιμες για τον ερχομό του μωρού σας.


 


Ετοιμάστε τα πραγματάκια του

Αφού το δωμάτιό του λογικά θα είναι έτοιμο, ήρθε η ώρα να πλύνετε και να σιδερώσετε τα ρούχα, τα σεντόνια και τις πετσέτες του. Μη ξεχνάτε ότι στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, με φιλικό σχεδιασμό ειδικά για το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας. Αγοράστε πάνες και μωρομάντηλα, που θα είναι πλέον «είδη πρώτης ανάγκης», αλλά μην αγοράσετε μεγάλη ποσότητα από το πρώτα βρεφικά νούμερα. Τα μωράκια δεν γεννιούνται όλα με το ίδιο βάρος και φυσικά δεν έχουν όλα τον ίδιο σωματότυπο, με αποτέλεσμα το νούμερο της πάνας τους να αλλάζει γρήγορα τον πρώτο καιρό. Δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για ένα προϊόν, που μπορεί και να μην χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε την ενδοεπικοινωνία, τον βραστήρα, τον αποστειρωτή ή ό,τι άλλη συσκευή έχετε αγοράσει, για να είστε σίγουρη ότι θα λειτουργήσει όταν θα την χρειαστείτε.


Ετοιμαστείτε για το μαιευτήριο

Η τσάντα που θα πάρετε μαζί σας στο μαιευτήριο είναι ο μικρό σας θησαυρός, αφού θα πρέπει να περιέχει ό,τι θα σας κάνει να νιώθετε σαν στο σπίτι σας.  Βρείτε πια είναι η πιο σύντομη διαδρομή από το σπίτι σας μέχρι εκεί και σημειώστε και μια εναλλακτική για κάθε περίπτωση. Σε αυτό το σημείο ίσως είναι καλό να αναφέρουμε το πόσο σημαντικό είναι να έχετε το κινητό σας πάντα φορτισμένο και να έχετε αποθηκεύσει τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας το τηλέφωνο του γιατρού και του μαιευτηρίου.

Ετοιμάστε το σπίτι

Καθώς οι μέρες πλησιάζουν, οι ορμόνες θα σας πουν ότι ήρθε η ώρα για γενική καθαριότητα στο σπίτι.. ακούστε τις. Ζητήστε βοήθεια και καθαρίστε καλά όλο το σπίτι. Τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή σας από το μαιευτήριο, δεν θα έχετε χρόνο και δεν θα θέλετε να ασχοληθείτε με τίποτα άλλο εκτός από τον θησαυρό σας… άλλωστε είναι και ο καλύτερος τρόπος για να τον καλωσορίσετε στο σπίτι του!! Επίσης, θα ήταν καλό να ψωνίσετε από το Super Market και να προετοιμάσετε κάποια φαγητά που θα τα βάλετε στο ψυγείο και στην κατάψυξη. Το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία χρονοβόρα που καλό θα ήταν να μην σας απασχολεί για το περισσότερο δυνατό διάστημα, ειδικά αν δεν έχετε την πολυτέλεια της βοήθειας από κάποια γιαγιά.     

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Πάντα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας καλέστε έναν μασέρ στο σπίτι και αφεθείτε στην χαλάρωση και την τόνωση του κυκλοφορικού σας συστήματος. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας, αλλά θα τονώσει και την ψυχολογία σας. Κάντε μανικιούρ – πεντικιούρ, αποτρίχωση και φτιάξτε τα μαλλιά σας. Κάντε αφρόλουτρο με αρωματικά έλαια υπό τους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής για να χαλαρώσετε και να νιώσετε όμορφη. Κοιμηθείτε πολύ!!! Πρέπει να ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο ύπνος θα σας βοηθήσει να είστε πιο ήρεμες και ξεκούραστες για την μεγάλη μέρα και θα είναι αυτό που θα σας λείψει περισσότερο με τον ερχομό του μωρού σας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου