Μπάρναμπους: Η μεγάλη απόδραση-εκδόσεις Μεταίχμιο

 Μπάρναμπους: Η μεγάλη απόδραση-εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο που μιλάει για το θάρρος έφθασε στα χέρια μας και σας προτείνω να το αποκτήσετε και εσείς. 

Ο φίλος μας  Ο Μπάρναμπους είναι μισός ελέφαντας μισός ποντίκι. Ανήκει στα αποτυχημένα πειράματα και αναγκαστικά ζει σε γυάλα. Ο καλύτερός του φίλος και ίσως και ο μοναδικός είναι ο Πιπ η κατσαρίδα. Ο Πιπ είναι ο μόνος που μπορεί να βγαίνει στον έξω κόσμο όποτε θέλει. Γυρνώντας στα υπόγεια των εργαστηρίων περιγράφει στον Μπάρναμπους τι συμβαίνει στην επιφάνεια της Γης.


 Ο Μπάρναμπους το μόνο που επιθυμεί,  είναι να δει με τα ίδια του τα μάτια από κοντά όσα του περιγράφει ο φίλος του. Μια μέρα οι άνθρωποι του εργαστηρίου θα περάσουν σε όλες τις γυάλες τη σφραγίδα “Απορρίπτεται” και όλα τα ζώα θα ανακυκλωθούν. Ο φόβος καταλαμβάνει τον Μπάρναμπους, ο οποίος αποφασίζει  να δραπετεύσει. Έτσι και αλλιώς αυτό που επιθυμεί, είναι να κυνηγήσει το όνειρο του να φύγει και να ζήσει στον πραγματικό κόσμο.  Θα φύγει μόνος του ή θα πάρει και τα άλλα αποτυχημένα πειράματα μαζί του; Θα καταφέρουν τελικά να ξεφύγουν από το πεπρωμένο τους; Θα καταφέρουν επιτέλους να δουν τι βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια της Γης; Έχουν το θάρρος να το κάνουν; 

Η ιστορία ενός πλάσματος που είναι μισό ποντίκι και μισό ελέφαντας, του οποίου το όνειρο για ελευθερία και αποδοχή οδηγεί αυτόν και τους φίλους του σε μια επικίνδυνη και μαγική περιπέτεια.

Βαθιά στα υπόγεια της εταιρείας Τέλεια Κατοικίδια, απ’ όπου τα παιδιά μπορούν να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένα, «τέλεια» κατοικίδια, βρίσκεται ένα μυστικό εργαστήριο. Ο Μπάρναμπους και οι φίλοι του ζουν εκεί, κανείς τους όμως δεν είναι τέλειος. Είναι όλοι τους Αποτυχημένες Δοκιμές… Ο Μπάρναμπους δεν έχει βρεθεί ποτέ έξω από τη γυάλα του, όμως ονειρεύεται ότι μια μέρα θα δει τον έξω κόσμο που του έχει περιγράψει ο φίλος του ο Πιπ, η κατσαρίδα: έναν κόσμο με καταπράσινους λόφους και δέντρα, με κτίρια που φτάνουν ψηλά ως τον ουρανό και φωτίζονται από δικά τους αστέρια. Όμως ο Μπάρναμπους ίσως χρειαστεί να βγει στον έξω κόσμο νωρίτερα απ’ ό,τι νόμιζε, γιατί οι Πράσινες Λαστιχένιες Στολές ετοιμάζονται να ανακυκλώσουν όλες τις Αποτυχημένες Δοκιμές… Και ο Μπάρναμπους δε θέλει να τον μετατρέψουν σε ένα πιο αφράτο ζωάκι με μεγαλύτερα μάτια. Θέλει μόνο να είναι ο εαυτός του. Έτσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η ώρα αυτός και οι φίλοι του να αποδράσουν. Έτσι ρίχνεται σε μια περιπέτεια με στόχο να βρει την ελευθερία – και ένα μέρος όπου ο ίδιος και οι φίλοι του θα είναι επιτέλους αποδεκτοί.


Το βιβλίο μιλάει για το θάρρος για την διαφορετικότητα την απόδραση και την αποδοχή στον κόσμο.

Μαγική ιστορία, μαγική εικονογράφηση. Σας το συστήνω

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου