Χεράκια καθαρά… μικρόβια μακριά Αθηνά Ντόκα

 Το βιβλίο της Αθηνάς Ντόκα «Χεράκια καθαρά… Μικρόβια μακριά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη σε εικονογράφηση Δέσποινας Ανδρέου. Ένα βιβλίο επίκαιρο και ειδικά κάθε χειμώνα που είναι σε έξαρση οι ιώσεις είναι πολύ χρήσιμο.

 

Η συγγραφέας, επηρεασμένη από την πανδημία που το τελευταίο διάστημα  βιώνει όλη η ανθρωπότητα, έγραψε ένα βιβλίο για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν πώς τα μικρόβια εισβάλλουν στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από μια τέτοια εισβολή 


Η συγγραφέας μάς γνωρίζει τη χώρα των μικροβίων, την Κουκίδα. Εκεί, μεταξύ άλλων, ζουν ο Αψού, ο Κόκο και ο Γκούχου. Τι θα συμβεί λοιπόν στους ανθρώπους με τις ζαβολιές όλων αυτών των μικροβίων; Αυτοί οι τρείς φίλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισβάλουν μέσα στον οργανισμό του κάθε παιδιού.


Πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι απέναντι σε αυτή την εισβολή των μικροσκοπικών πλασμάτων; Θα καταφέρουν να απαλλαγούν από αυτά;


Ένα βιβλίο που, από τον τίτλο και μόνο, εντυπώνεται στο μυαλό των αναγνωστών ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να κρατήσουν μακριά τα μικρόβια. Κείμενο και εικόνες συντελούν στην κατανόηση όλων των μέτρων που πρέπει να παίρνουν οι άνθρωποι για να μένουν μακριά από μικρόβια και να παραμένουν υγιείς.

Το βιβλίο περιέχει διάφορες δραστηριότητες, τόσο εκπαιδευτικές όσο και ψυχαγωγικές για τους μικρούς αναγνώστες.


Τρεις αχώριστοι φίλοι, ο Αψού, ο Κόκο και ο Γκούχου, είναι μικρόβια που ζουν στην πολιτεία Κουκίδα. Αγαπημένη τους συνήθεια είναι να ταλαιπωρούν με τις σκανταλιές τους τους ανθρώπους της Γης. Όμως μια ημέρα, οι άνθρωποι παίρνουν δραστικά μέτρα για να σώσουν την υγεία τους και οι τρεις φίλοι, αγνοώντας τις συμβουλές της διευθύντριας του σχολείου τους, μπαίνουν σε νέες περιπέτειες, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Θα καταφέρουν άραγε οι τρεις φίλοι να σωθούν ή οι άνθρωποι θα βγουν τελικά οι νικητές;Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου