Ο φίλος μου ο Τίμος το κλαδάκι - Φαλκονάκη Άλισον εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο φίλος μου ο Τίμος το κλαδάκιΗ ιστορία ενός αγοριού και ενός μικρού κλαδιού, του Τίμου.

Έχω ένα κλαδάκι που το λένε Τίμο,
κι ο Τίμος είναι φίλος μου πολύ.
Αυτή η ιστορία είναι δική του και δική μου,
κρατάει μια ολόκληρη ζωή. 

Σε έναν κόσμο όπου όλα παλιώνουν γρήγορα και στη θέση τους παίρνουμε καινούργια δίχως δεύτερη σκέψη, ένα παιδί βρίσκει κάτι που μπορεί να κρατήσει για πάντα…Ένα κλαδάκι που το λένε Τίμο.

Δεν είναι μια απλή ιστορία. Είναι ο κόσμος όλος όταν έχει αξία. Είναι ένα αγόρι που έχει ένα τόσο δα κλαδάκι. Ήταν το σπαθί του όταν έπαιζε τον πειρατή. Ήταν το όπλο του όταν έδιωχνε τους εξωγήινους από το δωμάτιό του. Ήταν η πετονιά του όταν γίνηκε αγόρι μεγάλο και ψάρευε. Έγινε ο στύλος φωτός του σε κάποιο κάμπινγκ όταν το αγόρι ερωτευόταν. Τόσες και τόσες στιγμές. Το αγόρι που έγινε νέος, άντρας και ύστερα μεγάλωσε τόσο ώστε να τον λέμε παππού, μαζί με το κλαδάκι του που γινόταν τόσα διαφορετικά πράγματα, έπαιρνε τόσες διαφορετικές μορφές και χρήσεις, γινόταν ένας φίλος πανταχού παρών. Κι όπως κάνουν οι φίλοι, τα περισσότερα πληρών…


Ραγίζεις. Διαβάζεις και ραγίζεις. Από την ομορφιά της ιστορίας, από τον ρεαλισμό, από τη δύναμή της. Από τη ζωή που κυλάει μπροστά σου κι εσύ αλλάζεις θέσεις στο μεγάλο κάδρο της ύπαρξης, σαν ήλιος που ανατέλλει και δύει. Από τη σχέση του ήρωα με ένα άψυχο -έχουμε μάθει να λέμε- αντικείμενο που για εκείνον γίνεται συνοδοιπόρος. Εκεί όμως που τσακίζεις εντελώς, είναι εκείνη η παλιά, μαγική συνήθεια να κρατάς τα πράγματα κοντά σου όσο αντέχουν και να φροντίζεις πάντοτε να αντέχουν όσο το δυνατό περισσότερο. 


Να μην τρέχεις κάθε τρεις και λίγο να αντικαθιστάς, να εκπληρώνεις ανάγκες που δημιουργεί η έλλειψη φαντασίας, αγάπης για τη φύση και την πρώτη ύλη και εκείνο το συνεχές πλυντήριο διαφημίσεων και κατανάλωσης που σε κυκλώνει από παντού. Να αναζητείς λύσεις κοντά σου, στον κόσμο σου, να επισκευάζεις, να τροποποιείς, να αλλάζεις μορφές, να δανείζεις, να χαρίζεις, να μην πετάς με την πρώτη ευκαιρία ένα αντικείμενο που κάνει θαυμάσια τη δουλειά του επειδή… πάλιωσε. Τι σημαίνει πάλιωσε; Κι εσύ παλιώνεις μέρα με τη μέρα αλλά ζητείς όλο και μεγαλύτερο σεβασμό καθώς μεγαλώνεις.

Ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο που προτείνουμε με ειλικρίνεια και ανεπιφύλακτα. 

Για παιδιά από 4 ετών με κέντρο τις ηλικίες 5-7.


Ο φίλος μου ο Τίμος το κλαδάκι - Φαλκονάκη Άλισον εκδόσεις Παπαδόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου