Ένα παραμύθι που μιλάει για την διαφορετικότητα - Το καβουράκι με τη μία δαγκάνα

Το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Βασιλικής Μουργελά, «Το καβουράκι με τη μία δαγκάνα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη σε εικονογράφηση Βικτώριας Καπλάνη. 


Στο συγκεκριμένο βιβλίο, η συγγραφέας αναφέρεται στη διαφορετικότητα. Ένα καβουράκι, ύστερα από μια κατολίσθηση βράχων, χάνει τη μια του δαγκάνα. Το χτύπημα από τον βράχο ήταν σοβαρό, και δεν θα κατάφερνε να αποκτήσει ξανά δεύτερη δαγκάνα. Η ζωή του όμως  κυλούσε φυσιολογικά και ευτυχισμένα, δεν το στεναχωρούσε τίποτα και παρόλο που του είχε συμβεί αυτό το συμβάν με το χέρι του δεν τον ενδιέφερε. τον πλήγωνε, πολύ όμως η συμπεριφορά των άλλων που απέφευγαν να τον παίζουν, γελούσαν μαζί του και τον κορόιδευαν.

Για το καβουράκι μας, η μόνη παρηγοριά στη ζωή ήταν η μητέρα του. Του έδινε συνεχώς θάρρος και του έλεγε να μην το βάζει κάτω και να προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία των άλλων καβουριών.

Θα καταφέρει άραγε το καβουράκι να κάνει πράξη τα λόγια της μητέρας του;

Η συγγραφέας ασχολείται με ένα θέμα με τη διαφορετικότητα, που παρόλο που έχουμε διαβάσει τόσα βιβλία είναι συνέχεια   δυστυχώς  πάντα επίκαιρο. Δύσκολα δεχόμαστε το διαφορετικό. Βρίσκουμε συνεχώς λόγους για να χλευάζουμε κάτι που διαφέρει από ό,τι έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε κανονικό.

Η συγκεκριμένη ιστορία, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, είναι ιδανική για να μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά μετά την ανάγνωση του βιβλίου, για να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν ενσυναίσθηση. 


Θα το βρείτε στις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου