Το τερατάκι των χρωμάτων εκδόσεις Πατάκη

 Το  τερατάκι των χρωμάτων  ξύπνησε σήμερα νιώθοντας περίεργα και μπερδεμένα. Δε ξέρει πώς νιώθει, σαλάτα κανονική είναι τα συναισθήματά του. Ένα κοριτσάκι θα το βοηθήσει να τα τακτοποιήσει:

– τη χαρά που είναι κίτρινο πορτοκαλί, μεταδοτική, λαμπερή, σε κάνει να θες να τη μοιραστείς, – τη λύπη που γαλαζοφέρνει σα θάλασσα και σύννεφο απαλό και σε κάνει να θες να κρύβεσαι  και να μην κάνει τίποτα,

– τον θυμό που είναι κατακόκκινος  κι άγριος σα φωτιά και σε οδηγεί σε ξεσπάσματα,

– τον φόβο που είναι γκριζόμαυρος, κρύβεται σαν κλέφτης και σε κάνει μικρό κι ασήμαντο,

– την ηρεμία που είναι πράσινη, ήσυχη σαν τα δέντρα και σε γεμίζει γαλήνη,

Αυτά είναι τα συναισθήματά μας…

Η Άννα Λιένας επιλέγει ένα εντυπωσιακό κολάζ για να εικονογραφήσει το σύμπαν των συναισθημάτων, μια θαυμάσια οπτική αναπαράσταση δομημένη με ένα πλήθος διαφορετικών υλικών, όπως κούτες, αποκόμματα εφημερίδων, χειροποίητα χαρτιά, χαρτόνια και χαρτιά, που συνεργάζονται με μολύβια και μπογιές συνθέτοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Μέσα σε αυτό το ευφάνταστο κολάζ, η Λιένας έχει ουσιαστικά καρφώσει το πρότζεκτ των συναισθημάτων με το τερατάκι της και το εσωτερικό χάος που νιώθει.Κυρίως, να δείξεις στα παιδιά ότι συχνά μπερδευόμαστε, όλοι, δίχως εξαιρέσεις, και ότι χρειαζόμαστε μια μικρή παύση να βάλουμε σε τάξη όσα νιώθουμε. Παράλληλα, φανερώνει σε κάθε παιδί πόσο εύκολο είναι να φτιάχνεις πράγματα, μορφές, σχήματα και κόσμους ολόκληρους από απλά, φυσικά, ανακυκλώσιμα υλικά που συνήθως οι άνθρωποι πετούν στα σκουπίδια ή την ανακύκλωση. 

Εικαστικά άρτιο και κειμενικά δυνατό, το βιβλίο της Λιένας . Παιδαγωγικά αποτελεί το απόλυτο εργαλείο αφού προσφέρει ένα μεγάλο σύμπαν δημιουργίας, εξερεύνησης, παιχνιδιού, θεατρικότητας και συζήτησης.


 θα το βρείτε στις εκδόσεις ΠατάκηΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου