Η σιωπή της Μελίνας - Ένα βιβλίο για έφηβους με θέματα και προβληματισμούς που τους απασχολούν

Ένα βιβλίο για τα παιδιά που βρίσκονται στη εφηβεία είναι ότι πρέπει να το διαβάσουν τώρα το καλοκαίρι. Η σιωπή της Μελίνας 

Tα  παιδιά και οι έφηβοι πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίηση και παρουσιάζουν συμπτώματα σε όλη διάρκεια της ζωής τους, άλλες φόρες λιγότερο και άλλες φόρες περισσότερο.


Τα άτομα αυτά χρειάζονται  ψυχολογική αντιμετώπιση, γιατί κατακλύζονται από αίσθημα ντροπής έχουν τάσεις αυτοκτονίας παρουσιάζουν έντονη εποχικότητα. Eνα τέτοιο πλάσμα είναι και η Μελίνα που μέσα από το ημερολόγιο της θα σπάσει τη σιωπή της στον καλύτερο της φίλο και μετά από την στήριξη που θα έχει μέσα από την μεγάλη της αδελφή και τον φίλος της θα καταφέρει να σταθεί στα ποδιά της. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά με την βοήθεια και των ειδικών θα σταθεί όρθια Η Μελίνα θεωρεί πως οι μπαμπάδες και οι μαμάδες φτιάχνουν ζεστή σοκολάτα και κουλουράκια, παίζουν με τα παιδιά τους και τα προστατεύουν από κάθε απειλή. Ούτε που φαντάζεται ότι μπορούν να αποτελέσουν οι ίδιοι απειλή για ένα παιδί. Η εικόνα αυτή σύντομα καταρρέει και η Μελίνα, που βρίσκεται ακόμα σε τρυφερή ηλικία, νιώθει ανυπεράσπιστη κι εγκλωβισμένη. Δεν αντέχει πια να κρατάει κρυφό ένα τόσο βαρύ μυστικό. Δεν αντέχει όμως και να το αποκαλύψει.Η ζωή της ανατρέπεται για άλλη μια φορά. Γιατί η ζωή είναι πάντα γεμάτη ανατροπές.


Η Μελίνα θα τολμήσει να «μιλήσει» μόνο στον Τόνι, τον μικρό αρκούδο της, και στο καινούριο δερματόδετο ημερολόγιό της. Σε αυτό το ημερολόγιο, που αργότερα θα παραδώσει στον φίλο της τον Γρηγόρη, σπάει επιτέλους τη σιωπή της. Η ιστορία της Μελίνας είναι σκληρή αλλά και τρυφερή. Είναι μια ιστορία που δείχνει πως ο καθένας από μας κρύβει μέσα του περισσότερη δύναμη απ’ όση φαντάζεται. Είναι μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί. Θα μπορούσε να είναι αληθινή, αλλά θα μπορούσε να είναι και φανταστική. Ας πούμε πως είναι μια ιστορία σχεδόν αληθινή.

Η σειρά Big Bang Books αγκαλιάζει σύγχρονα μυθιστορήματα που απευθύνονται σε νεαρούς αναγνώστες, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον τους και τροφοδοτούν τους προβληματισμούς τους γύρω από θέματα που τους απασχολούν.
Θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου