Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Η Χαρά χορεύει

Στα παιδιά μας πολλές φορές κάνουμε το λάθος να τους λέμε να διαβάσουν όλα τα μαθήματα τους χωρίς να τα ακούμε όταν μας λένε ότι δεν μου αρέσουν τα μαθηματικά αλλά μόνο η γλώσσα. Τι κάνουμε για αυτό; Ίσα ίσα επιμένουμε να διαβάσουν ακόμη πιο πολύ. 
Κάποια παιδιά δεν είναι ευτυχισμένα με το διάβασμα γιατί δεν κάνουν αυτό που αγαπούν, άλλα παιδιά έχουν έφεση στη μουσική , άλλα στο χορό, άλλα στο να ζωγραφίζουν . 
Τότε τι κάνουμε; Τα παιδιά πρέπει να είναι ευτυχισμένα. Αφήστε να κάνουν αυτό που αγαπούν πολύ και μετά πιστέψτε με, θα είναι πιο αποδοτικοί και στα μαθήματα τους και θα συμμετέχουν στη τάξη

Στη Χαρά δεν αρέσουν καθόλου τα μαθηματικά.
Και στο σχολείο, γενικά, δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά… μέχρι που ανακαλύπτει τον χορό.
Κι ο χορός την ευχαριστεί και τη γεμίζει τόσο, που όλα της τα προβλήματα λύνονται σιγά σιγά.
Το Η Χαρά χορεύει είναι το πρώτο βιβλίο του βραβευμένου Ισπανού συγγραφέα και εικονογράφου Luciano Lozano που μεταφράζεται στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μέσα από την τρυφερή εικονογράφηση ανακαλύπτουμε τη Χαρά, ένα συνηθισμένο κορίτσι που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο σχολείο και δυσκολεύεται πολύ στα Μαθηματικά.
Ανήσυχοι, οι γονείς της προσπαθούν να τη βοηθήσουν ζητώντας ακόμα και τη γνώμη ειδικών, ώσπου μια μέρα η Χαρά αφήνεται σε μια γλυκιά μελωδία και αρχίζει να χορεύει. Από εκείνη τη στιγμή η ζωή της αλλάζει, μιας και η Χαρά ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί, και πως απλά ο δικός της τρόπος να μαθαίνει είναι διαφορετικός από των περισσότερων άλλων παιδιών.
Μια τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα και τα ξεχωριστά ταλέντα κάθε παιδιού, που απογειώνεται από την ολοζώντανη εικονογράφηση, ειδικά τις στιγμές που η μικρή Χαρά απολαμβάνει ανέμελη τη μαγεία του χορού. Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Παπαδόπουλος και σε όλα τα βιβλιοπωλεία
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου