Εκδόσεις Μεταίχμιο:Οι καλημέρες ενός ιππότη

Όσο οι μέρες μας ακόμη είναι στο σπίτι, μιας και τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο συνεχίζουμε να διαβάζουμε καινούργια παραμύθια όσο μπορούμε.
Οι καλημέρες ενός ιππότη είναι μια ιστορία για ένα αγόρι τον Αρθούρο που ζει και ζωντανεύει τον κόσμο των παραμυθιών. ο μικρός μας φίλος δείχνει τον τρόπο που τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα επιθυμίες τους, επίσης θυμίζει σε εμάς τους μεγάλους ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν φαντασία όχι μόνο για να φτιάξουν κόσμους όμορφους και ηρωικούς αλλά και ως ένα μέσο για να επεξεργαστούν και να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό κόσμο.

Όταν διαβάζουμε στο παΐδι ένα παραμύθι, με δράκους βοηθαει στο παιδί να λύσει και να στήσει παγίδες στους κακούς, αντιμετωπίζει τους κακούς, και γενικά  με τις ιστορίες αυτές τα παιδιά συνθέτουν ιστορίες με φαντασία.

Όταν το παιδί ντρέπεται και φοβάται εμείς σαν γονείς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε συναισθηματικά , το παιδί εμπιστεύεται έτσι και αλλιώς πιο εύκολα έναν γονιό, και έτσι πιο εύκολα θα ξεπεράσει το φόβο του. η υποστήριξη, η αγάπη η επικοινωνία, οι αγκαλιές καλλιεργούν τη σχέση και χτίζουν την αυτοεκτίμηση. Δεν χρειάζεται να το κοροϊδεύουμε, ούτε να εθελοτυφλούμε, το παιδί τα καταλαβαίνει όλα. Μέσα από την υποστήριξη μας, το παιδί ανοίγεται και εμπιστεύεται πιο εύκολα.

το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Αρθούρος είναι σπουδαίος ιππότης! Όταν όμως μια μέρα συνάντησε έναν δράκο που έμενε στο γειτονικό σπίτι, δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου