Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Μπλε βιβλιοτετράδια ΕΚΘΕΣΗ

Μένουμε σπίτι και τα σχολεία είναι κλειστά. Και πλέον κάνουμε διαδικτυακά μαθήματα. Λίγο από όλα. Μαθηματικά , αγγλικά,  γλώσσα,  έκθεση. Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε παίξει αλλά ακόμη κρατάμε. Στην έκθεση ο γιος είναι λίγο αδύναμος και τον  βλέπω ότι ζορίζεται και ότι δεν κατεβάζει ιδέες και πολλές φορές δεν ξέρει πως να το συντάξει την κάθε πρόταση. Τα μπλε βιβλιοτετράδια από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος τα είχα αγοράσει από πέρυσι και με βοήθησαν πολύ. Φέτος αγόρασα πάλι αλλά την  έκθεση δεν την θεώρησα τόσο σημαντική. Έλα που φτάσαμε Μάιο και τελικά χρειάστηκε να αγοράσω το βιβλίο. ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟΤΕΤΡΑΔΙΑ τα οποία  είναι μια πρωτότυπη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων που απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Συνδυάζοντας δημιουργικά τη γνώση που προσφέρει ένα βιβλίο με τον χώρο για εξάσκηση και παιχνίδι ενός τετραδίου, η σειρά υποστηρίζει αποτελεσματικά την προετοιμασία των μαθητών με τρόπο ευχάριστο και παραγωγικό. 


Το βιβλιοτετράδιο Εκθέσεων Β΄ δημοτικού είναι ένα πρωτότυπο βοήθημα και για τους μαθητές αλλά και για εμάς τους γονείς , το οποίο περιλαμβάνει σελίδες βιβλίου και σελίδες τετραδίου με:
  • ασκήσεις παραγωγής και βελτίωσης προτάσεων
  • σύνθεση κειμένων με τη βοήθεια εικόνων και ερωτήσεων
  • δημιουργία ιστοριών με αρχή, μέση και τέλος
  • σύνθεση παραγράφου
  • απλές περιγραφές αντικειμένων, προσώπων, χώρων, ζώων
  • δημιουργία κειμένων, όπως προσκλήσεις, κάρτες
  • εικονογραφημένες ιστορίες
  • θέματα για ανάπτυξη για όλο τον χρόνο, όπως Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα.
Ειδικά η έκθεση είναι ένα βιβλίο που θα μας χρειαστεί , ακόμη και το καλοκαίρι μπορούμε να το διαβάσουμε , να το μελετήσουμε, σε όποια φάση είμαστε. Πάντως αν έχεις παιδάκι στην Α δημοτικού καλό είναι να το προμηθευτείς, , δεν κοστίζει πολύ ακριβά και αξίζει τόσο πολύ που και εσύ ο γονιός μπορείς να το μελετήσεις και να θυμηθείς πως δημιουργούμε μια έκθεση γιατί σίγουρα θα έχεις ξεχάσει πολλά πράγματα 

Βοηθήστε τα παιδιά σας ειδικά αν κάπου ζορίζονται , με  καλά βοηθήματα, που σίγουρα θα το διευκολύνουν πολύ. 
 Μετανιώνω μόνο που δεν το είχα πάρει ένα χρόνο νωρίτερα την έκθεση {γιατί τα άλλα δυο της γλώσσας και των μαθηματικών τα πήρα πέρυσι} για να κάναμε καλύτερη προετοιμασία. Ποτέ δεν είναι αργά


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου