Εκδόσεις Μίνωας: Δον Κιχώτης

Ο αξιολάτρευτος ήρωας του Θερβάντες ζωντανεύει εδώ σε μια μοναδική διασκευή για παιδιά. Ο Δον Κιχώτης πιστεύοντας πως είναι ταγμένος για να πολεμήσει το κακό ξεκινά κάτω από τους ιερούς όρκους της Ιπποσύνης ένα ταξίδι του νου, ένα ταξίδι στις σκιές, ένα ταξίδι έξω από την πραγματικότητα. Συντροφοί του ο Σάντσο Πάντσα, ο πιστός του υπηρέτης, ο Ροσινάντης το άλογό του, η αγαπημένη του Δουλτσινέα αλλά και ένα πλήθος άλλων που βρίσκονται στο δρόμο του άθελά τους και παίρνουν τη μορφή που ο ίδιος τους δίνει. Εχθροί του οι Γίγαντες-Ανεμόμυλοι αλλά και όσοι προκαλούν την αδικία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το πασίγνωστο αυτό έργο μέσα από μια σύγχρονη ματιά.
Όταν ο Ισπανός άρχοντας Αλόνσο Κιχάδα αρχίζει να διαβάζει ιπποτικά μυθιστορήματα, το μυαλό του πλημμυρίζει από μονομαχίες, πληγές, ιπποτικές πράξεις και τσακωμούς. Αλλάζει τότε το όνομά του σε Δον Κιχώτη, βαφτίζει το άλογό του Ροσινάντε, παίρνει για ιπποκόμο τον γείτονά του, Σάντσο Πάντσα, και ξεκινά για να διορθώσει κάθε λογής αδικία που γινότανε στον κόσμο. Ο Δον Κιχώτης, ερωτευμένος πάντα με τη Δουλτσινέα του, μπλέκεται σε ένα σωρό περιπέτειες μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και αφιερώνει σε αυτήν όλες του τις νίκες.
Το σημαντικότερο έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες αποτελεί ένα ταξίδι στην Ισπανία του 16ου αιώνα και συγκαταλέγεται στα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεταφρασμένο σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες.

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου