Στη χώρα των νάνων - εκδόσεις Στρατίκη

 Στη χώρα των νάνων από τις εκδόσεις Στρατίκη

Στη χώρα των Νάνων,  εμφανίζονται αυτοί οι μικροσκοπικοί κοκκινοσκούφηδες που γίνονται φίλοι με τα ζωάκια μας και τα δέχονται στο χωριό τους. Οι νάνοι είναι γλυκούληδες, με άσπρες γενιάδες και ριγωτά κολάν και ξύλινα τσόκαρα, έχουν ονόματα λουλουδιών και είναι πανέξυπνοι και εφευρετικοί. Μαζί τους τα ζωάκια παίζουν θέατρο, φτιάχνουν μηλόκρασο, ταξιδεύουν με αερόστατο, δοκιμάζουν ένα φάρμακο για τη φαλάκρα, σβήνουν μια μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος και ανασύρουν από τον πάτο της λίμνης σε μια επικίνδυνη αποστολή ένα χρυσό κλειδί, που ανοίγει το μπαούλο που περιέχει το βιβλίο που μιλάει για τους Γίγαντες...Τα ζώα του δάσους αναγκάζονται να φύγουν από το πλημμυρισμένο χωριό τους και βρίσκονται στο Μεγάλο Δάσος όπου συναντούν τους νάνους και ξεκινούν μαζί τους μια καινούργια ζωή. Οι νάνοι, καταπληκτικοί τεχνίτες, βοηθούν τα ζωάκια να φτιάξουν τα νέα τους σπίτια κι όλοι μαζί μαθαίνουν να ζουν αρμονικά, κάνοντας ό,τι γνωρίζει ο καθένας καλύτερα. 
Ίσως δεν υπάρχει πιο όμορφο αλλά και πιο διδακτικό παραμύθι από την σειρά αυτή των έξι βιβλίων, που είναι γραμμένη για μικρά παιδιά κι έχει εικονογραφηθεί από τον καλύτερο ζωγράφο παιδικών βιβλίων της Ευρώπης τον Tony Wolf!
Οι εικόνες που μου έρχονται πιο συχνά στο μυαλό από εκείνο τον καιρό, οι πιο έντονες και οι πιο ζεστές, είναι στο κρεββάτι μου και να διαβάζω τα παραμύθια με την ιδιαίτερη και γνωστή εικονογράφηση.
Μια σειρά ιστοριών ξεχωρίζει περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο μέσα στις μνήμες των παιδικών μου χρόνων: Ο Παραμυθένιος Κόσμος του Δάσους, τα αμέτρητα βράδια, μου κράτησαν συντροφιά, αμέτρητες φορές ξεφύλλισα τα βιβλία μέσα στη μέρα καθισμένη στο πάτωμα

Πρόκειται για έξι βιβλία που κυκλοφορούσαν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Στρατίκη. 

Οι κάτοικοι του δάσους
Στη χώρα των Νάνων
Έρχονται οι γίγαντες!
Οι νεράιδες του δάσους
Τα μεγάλα ζιζάνια
Η παράξενη χώρα

Δεν ξέρω αν υπάρχει παιδί που διάβασε τον Παραμυθένιο Κόσμο και μπόρεσε να τον ξεχάσει. Οι ιστορίες, που ήταν μεν αυτοτελείς αλλά είχαν μια αλληλουχία και σε γνώριζαν όλο και περισσότερο με τους ήρωες του δάσους που αποκτούσαν ολοένα καινούργιους φίλους, ήταν άλλοτε αστείες κι άλλοτε λυπητερές, άλλοτε είχαν μια δόση μυστηρίου

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις ΣτρατικηΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου