Διασκεδάζουμε, διαβάζουμε με τα νέα σκληρόδετα βιβλία ελληνικής μυθολογίας

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ και ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Στην ηλικία που είναι ο Μιχάλης δηλαδή 26 μηνών , του αρέσουν όπως έχουμε ξανά πει και σε παλαιότερες αναρτήσεις τα σκληρόδετα βιβλία, με τις κινούμενες εικόνες. Βιβλία με χαρτονένιες λαβές και κινούμενες εικόνες, που ζωντανεύει στα χεράκια των παιδιών καθώς έρχονται σε επαφή με τις πρώτες του ιστορίες από την μυθολογία.
Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά έπιασα στα χέρια μου μυθολογία για τόσο μικρή ηλικία των 18 μηνών.

Στην αρχή παραξενεύτηκα, δηλαδή πως μπορεί να αφομοιώσει ένα μωρό την ιστορία, αλλά ύστερα το είδα τόσο θετικά, που είπα ναι γιατί όχι. Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος ακόμη μια φορά πρωτοτύπησαν.
Το πρώτο βιβλίο που πήραμε στα χέρια μας, είναι ο Δούρειος ίππος.
Ποιος δεν ξέρει την ιστορία του; Θα σας τα πω λίγο περιληπτικά, γιατί στα μικρά παιδάκια δεν μπορείτε να αναλύσετε πολύ την ιστορία. Θα κουραστούν.
Οπότε η ιστορία ξεκάνει πολύ συνοπτικά, με λίγες σειρές σε κάθε σελίδα.
Ο Δούρειος ίππος είναι κατασκευή εμπνευσμένη από τον Οδυσσέα, ένα ξύλινο άλογο-κρύπτη. Σκοπός του Οδυσσέα ήταν να παραπλανηθούν οι Τρώες και να το εκλάβουν ως δώρο και ως δείγμα καλής θελήσεως και ειρήνης από τους Αχαιούς. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια κατασκευή που έκρυβε εντός της, τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες ήρωες. Εκείνοι, μετά την είσοδο του ίππου στην Τροία, βγήκαν από αυτόν και άνοιξαν τις πύλες στους υπόλοιπους, προκειμένου να ξεκινήσει η λεηλασία της πόλης.

Φυσικά η περιγραφή είναι με πολύ απλά λόγια, για να είναι κατανοητά στα όμορφα μικρά μυαλουδάκια τους.
Το επόμενο βιβλίο είναι μια άλλη ελληνική μυθολογία Ο Θησέας και μινώταυρος, Ο Μίνωας βασιλιάς της Κρήτης κάθε τόσο 7 νέους και 7 νέες από την Αθηνά μαζεύει ο Θησέας σαν το μαθαίνει τρόπο να βρει να τους γλιτώσει γυρεύει
Οι σελίδες είναι κινούμενες και έξυπνες. Όταν ο Θησέας επέστρεφε με το καράβι ξεχάσει να αλλάξει τα μαύρα πανιά, οπότε κατευθείαν εμείς γυρνάμε τον τροχό και τα πανιά γίνονται άσπρα. Πολύ έξυπνο
 Με τα βιβλία ασχολείται όλη μέρα το μωρό. Ναι και σε αυτήν την ηλικία ξέρει να ξεφυλλίζει τις σελίδες χωρίς να τις σκίζει. Από μικρός βλέπεται είναι μέσα στα παραμύθια. 

Τα βιβλία θα τα βρείτε στις εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου