Τζερόνιμο Στίλτον - Χριστουγεννιατικες ιστορίες

 Δυο χριστουγεννιάτικες ιστορίες έφθασαν στα χέρια μας, 

Η καταδίωξη στη νέα Υόρκη και το μυστήριο των ξωτικών

Ποιος δεν ξέρει τον Τζερόνιμο Στίλτον. . Επειδή και πιο παλιά είχαμε διαβάσει για τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του, ξέραμε που βαδίζουμε. Τα μονοπάτια ήταν γνώριμα. Τα βιβλία του αγαπημένου ήρωα είναι ξεκαρδιστικά και φυσικά υπάρχει ολόκληρη σειρά. Κάθε φορά που τελειώνει το ένα βιβλίο περιμένεις να διαβάσεις το επόμενο.
Αυτή τη φορά όμως αποφασίσαμε να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες μιας και διανύουμε γιορτινές μέρες.
Παρόλο που είναι τελείως αυτόνομες ιστορίες, θέλεις να κάνεις στην βιβλιοθήκη σου την συλλογή με τα βιβλία του. Πάμε να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τον ήρωα μας


Ο Τζερόνιμο Στίλτον είναι ένας ποντικός που γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που µοιάζει µε µισοφαγωµένο κοµµάτι τυρί και βρίσκεται στο Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό.
Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία.
∆ιευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχηµένη εφηµερίδα της Ποντικονήσου.
Είναι επίσης συγγραφέας: Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί σε 48 γλώσσες και έχουν πουλήσει 140εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως!

Τα βιβλία που ήρθαν στα χέρια μας είναι

Το μυστήριο των ξωτικών

«Τι ξέφρενη μέρα στην Ηχώ των Τρωκτικών! Στο γραφείο μου με περιμένουν βουνά από συμβόλαια που πρέπει να υπογράψω, χειρόγραφα που πρέπει να διαβάσω και άρθρα που πρέπει να γράψω… Ύστερα από πολλές ώρες σκληρής δουλειάς, αποκοιμήθηκα στην καρέκλα μου και ξαφνικά… βρέθηκα σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών στο Βόρειο Πόλο! Μια μυστηριώδης έκπληξη με περίμενε εκείνη τη νύχτα… Ούτε που σας περνάει από το μυαλό ποια ήταν αυτή η έκπληξη!»

Καταδίωξη στη νέα Υόρκη


«Τι Χριστούγεννα κι αυτά! Ο παππούς Τορκουάτο είχε μια καταπληκτική ιδέα, όπως συνήθως δηλαδή: όλη η οικογένεια Στίλτον θα κάνει Χριστούγεννα στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, κοντά στον φίλο του, τον Κλοντάικ Μακάρουρ, που τον γνώρισε κάποτε αναζητώντας ειδήσεις για την Ηχώ των Τρωκτικών.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Τζον Κένεντι όμως, ο Τζερόνιμο χάνει τη βαλίτσα του αφού μια ολοίδια με τη δική του έγραφε “Κυρία Α. Σμιθ”. Ο Τζερόνιμο αρχίζει να αναζητά την κυρία Α. Σμιθ και αυτό θα γίνει η αφορμή για μια μοναδική εξερεύνηση όλων των αξιοθέατων της Νέας Υόρκης, από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ και την Τάιμς Σκουέαρ, μέχρι το Κέντρο Ροκφέλερ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τη γέφυρα του Μπρούκλιν και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ένας φοβερός ταξιδιωτικός οδηγός δια χειρός Τζερόνιμο Στίλτον!

Τα βιβλία θα τα βρείτε στις εκδόσεις κέδροςΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου