Έρχονται οι Γίγαντες - εκδόσεις Στρατίκη

Μέρες Χριστουγέννων και ηρεμίας.

Πολλά απογεύματα την ώρα που κοιμούνται τα αγόρια μου διαβάζω μόνη, γιατί έτσι το απολαμβάνω  καλύτερα,  όμορφες γλυκιές ιστορίες, χωρίς κάποιο ηθικό δίδαγμα, χωρίς να πιέζω το μυαλό μου να βρω τι θέλει να πει ο συγγραφέας και γιατί το έγραψε έτσι.
Μια ιστορία γλυκιά, όμορφη που ρέει ωραία ο λόγος που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια τότε που τα παιδικά βιβλία  ήταν μετρημένα.


Για τις εκδόσεις Στρατίκη έχω μιλήσει πολλές φορές ότι είναι οι πρώτες εκδόσεις που διάβασα πριν 25 χρόνια όταν μου αγόρασαν οι γονείς μου το πρώτο παιδικό βιβλίο το οποίο ήταν των εκδόσεως Στρατίκη. Μου αρέσουν ακόμη τα βιβλία τους, γιατί έχει παραμείνει εκείνη η αθωότητα που έχουν οι ιστορίες και αυτή η εικονογράφηση που μου θυμίζει κάτι ΄΄παλιό΄΄. Πριν καιρό ξεκίνησα να διαβάζω τη σειρά παραμυθένιος κόσμος του δάσους και αυτή τη φορά στα χέρια μου έχω το βιβλίο έρχονται οι γίγαντες


Πως ένα γίγαντας βρέθηκε στο μέρος όπου βρισκόντουσαν οι νάνοι;
Όλα ξεκίνησαν  από ένα πονόδοντο, όπου το δόντι του Κοκκινογένη του γίγαντα πονούσε τόσο πολύ που έφυγε από το μέρος που βρισκόντουσαν οι γίγαντες γιατί ήθελε να αποφύγει τον οδοντογιατρό και βρέθηκε στο δάσος με τους νάνους.

Αν και αρχικά οι νάνοι τρόμαξαν γιατί νόμισαν ότι ήρθε για να τους κάνει κακό τελικά αποδείχτηκε το εντελώς αντίθετο.
Το πως κατάφεραν να το βάλουν ένεση για να μην πονάει και του έφτιαξε το δόντι ο οδοντιατρος  των νάνων , μόνο αυτοί θα μπορούσαν να το σκεφτούν.

Μετά από αυτό ακολουθεί μια ιστορία με τον βασιλικό πολτό, με το κανάλι το σπίτι του γίγαντα,το μαγικό δακτυλίδι, το θαύμα, το μεθύσι των γιγάντων, η χαστουκομηχανή, οι σπορογίγαντες, οι σαπουνόφουσκες, το μεγάλο ταξίδι, τα δάσος της μεγάλης νεράιδας

Το βιβλίο θα το αγαπήσετε όπως θα αγαπήσετε και όλη τη σειρά ο παραμυθένιος κόσμος

Επειδή ίσως δεν καταφέρετε να πάρετε όλη τη σειρά, αποκτήστε τουλάχιστον ένα βιβλίο γιατί αυτό θα κοσμεί την βιβλιοθήκη του παιδιού σας για πολλά χρόνια.

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Στρατίκη για το όμορφο ταξίδι που έκανα με τους νάνους και τους γίγαντες.
ποιο λέτε να είναι το επόμενο που θα διαβάσω;

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στο βιβλίο Έρχονται οι γίγαντες όλα ανατρέπονται. Τόσο οι φιλόξενοι νάνοι, όσο και τα ζωάκια που βρήκαν νέο σπίτι στο μεγάλο Δάσος, φοβούνται και αντιδρούν άσχημα στην παρουσία του τόσο διαφορετικού, τεράστιου, τρομακτικού ξένου που εισέβαλε στην περιοχή τους και τους διέλυσε την ησυχία. Κι όμως. Υπάρχουν πολλά περισσότερα κοινά απ' ότι διαφορές. Τελικά στον καλόκαρδο Γίγαντα βρίσκουν έναν πολύτιμο σύμμαχο που τους βοηθά να βγουν από μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση!

Ίσως δεν υπάρχει πιο όμορφο αλλά και πιο διδακτικό παραμύθι από την σειρά αυτή των έξι τόμων, που είναι γραμμένη για μικρά παιδιά κι έχει εικονογραφηθεί από τον καλύτερο ζωγράφο παιδικών βιβλίων της Ευρώπης τον ΤONY WOLF.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου