Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα Εκδόσεις Ψυχογιός


Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα πραγματεύεται με εύληπτο τρόπο και χιούμορ ανησυχίες και περιπέτειες της εφηβείας και το θεωρώ κατάλληλο για παιδιά που ζουν την ηλικία τους.

Το συγκεκριμένο αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά.
Το χιούμορ συνοδεύει όλο το κείμενο (προσωπικά υπήρξαν δύο σκηνές που δεν κρατήθηκα και χαχάνιζα σε μια αίθουσα αναμονής), κάτι που κάνει την ανάγνωση ξεκούραστη. Το βιβλίο ωστόσο δεν αποσκοπεί αποκλειστικά στην ψυχαγωγία μας. Μέσα από το κείμενο γίνεται και κοινωνική κριτική, αφού σχολιάζονται ποικίλα θέματα,η ισχύς του Τύπου, η προοδευτικότητα ως μόδα, η διαφήμιση, η ισότητα των δύο φύλων αλλά και πιο σύγχρονα ζητήματα, όπως το bullying και ο εθισμός στα on line παιχνίδια.

Ο Σπασίκλας τα σπάει. Με το που τελειώνω ένα βιβλίο περιμένω να κυκλοφορήσει το επόμενο. Και μη μου πείτε ότι είναι μόνο για παιδιά. Και εμείς οι μάνες έχουμε ψυχή.

Χάρη σε μια απρόσμενη κληρονομιά η οικογένεια του Γκρεγκ Χέφλι έχει την ευκαιρία να κάνει μεγάλες αλλαγές στο σπίτι της. Σύντομα, όμως, ανακαλύπτουν ότι η ανακαίνιση του σπιτιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μόλις οι τοίχοι αρχίζουν να πέφτουν, σκάνε μύτη ένα σωρό προβλήματα. Σάπια ξύλα, τοξική μούχλα, ανεπιθύμητα μαμούνια και κάτι ακόμη πιο απειλητικό κάνουν τον Γκρεγκ και την οικογένειά του να αναρωτιούνται αν οι εργασίες ανακαίνισης αξίζουν τελικά τον κόπο. Όταν, επιτέλους, η σκόνη κατακάτσει, θα μπορούν οι Χέφλι να μείνουν σε αυτό το σπίτι... ή θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλη πόλη;


Κάντε τώρα τα Χριστούγεννα ένα πολύ ωραίο δώρο στα μεγαλύτερα παιδιά σας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου