Διαβάσαμε το βιβλίο ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες


Όταν έχεις ένα 8 χρόνο στο σπίτι , εκτός από τα κλασικά παραμύθια θέλει να διαβάζει και ιστορικά, διαχρονικά. Οι ιστορίες συμβάλλουν θετικά στην ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.
Τα παραμύθια αφήνουν το αποτύπωμά τους στον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Καταρχήν τα παραμύθια ψυχαγωγούν τα παιδιά. Παράλληλα ,βοηθούν στην ανάπτυξη του μυαλού και της προσωπικότητάς τους διεγείροντας και καλλιεργώντας την επινοητικότητα, την εφευρετικότητα και την φαντασία τους.

 Ο Φιλέας Φογκ ήταν ένας πλούσιος εκκεντρικός τζέντλεμαν, ο οποίος είχε πολλές φαεινές ιδέες. Κάποια μέρα, στην Λέσχη Ριφόρμ, στο Λονδίνο, όπου και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του, εξ αφορμής μια συζήτησης, στοιχημάτισε για 20.000 λίρες πως μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι, μαζί με τον υπηρέτη του, Πασπαρτού, τον οποίο είχε προσλάβει λίγες ώρες νωρίτερα. Κατα την διάρκεια του ταξιδιού του, παρακολουθείται στενά, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, από τον επιθεωρητή Φιξ, ο οποίος υποπτεύεται τον Φογκ ως δράστη μιας ληστείας που σημειώθηκε σε τράπεζα του Λονδίνου.


Η διαδρομή που θα ακολουθούσε ήταν η εξής: 

  • Λονδίνο - Σουέζ, μέσω Μοντ Σενί (Mont-Cenis) και Μπρίντεζι σιδηροδρομικώς και ατμοπλοϊκώς (7 ημέρες)
  • Σουέζ - Βομβάη, ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες)
  • Βομβάη - Καλκούτα, σιδηροδρομικώς (3 ημέρες) 
  • Καλκούτα - Χονγκ Κονγκ, ατμοπλοϊκώς (13 ημέρες) 
  • Χονγκ Κονγκ - Γιοκοχάμα (Ιαπωνία), ατμοπλοϊκώς (6 ημέρες) 
  • Γιοκοχάμα - Σαν Φρανσίσκο, ατμοπλοϊκώς (22 ημέρες) 
  • Σαν Φρανσίσκο - Νέα Υόρκη, σιδηροδρομικώς (7 ημέρες) 
  • Νέα Υόρκη - Λονδίνο, ατμοπλοϊκώς και σιδηροδρομικώς (9 ημέρες)....Σύνολο 80 ημέρες. 


Στις Ινδίες σώζει και παίρνει μαζί του την νεαρή χήρα πριγκίπισσα Αούντα από φανατικούς που θέλουν να την κάψουν ζωντανή μαζί με την σορό του συζύγου της, κατά τα τοπικά θρησκευτικά ήθη. Τελικά γυρίζει στο Λονδίνο, νομίζοντας ότι είχε χάσει το στοίχημα, καθώς είχε την εντύπωση ότι γύρισε λίγα λεπτά αργότερα. Όμως, την άλλη μέρα συνειδητοποίησε ότι είχε φτάσει μία μέρα νωρίτερα και, ένα λεπτό πριν λήξει η προθεσμία του, πηγαίνει στην Λέσχη και κερδίζει το στοίχημα. Στο τέλος έμαθε ότι αντί να φτάσει στις 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή την 80ή μέρα, έφτασε μία μέρα νωρίτερα, λόγω του ό
τι, ταξιδεύοντας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, δηλαδή μαζί με την πορεία περιστροφής της Γης, κέρδισε μία ημέρα που δεν είχε υπολογίσει. Μετά από όλα αυτά, η πριγκίπισσα Αούντα γίνεται σύζυγός του.

Ένα διάσημο ταξίδι που δεν έχει σταματήσει ποτέ να κάνει μικρούς και μεγάλους να ονειρεύονται.


Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Ψυχογιός και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλείαΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου