Η επιστροφή" της Ειρήνης Νικολάκη - Καλαμάρη

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της πολυγραφότατης ς Ειρήνης Νικολάκη-Καλαμάρη με τίτλο    
"Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος

Πρόκειται για το 9ο βιβλίο της συγγραφέως στο οποίο μέσα από μια οικογενειακή ιστορία κατορθώνει να περιγράψει την τραγωδία ενός λαού.

Ενα καλογραμμένο βιβλίο, με φόντο τη μικρασιατική καταστροφή. Μια οικογένεια ζει μια ήρεμη ζωή και απολαμβάνει τις στιγμές της ζωής που ζούνε. Σύντομα η μοίρα θα αλλάξει λες και κάποιος τους ζήλευε. Από τα γεγονότα που ακολουθούν θα βρεθούν όλοι η οικογένεια αντιμέτωπη με τη καταστροφή.

Μέσω ενός οικογενειακού ιστορικού κατορθώνετε να περιγράψετε την τραγωδία ενός λαού. Από το δράμα της Σμύρνης και του ξεριζωμού, στο νέο ριζωμό, που, μόλις πρόλαβε να ανθοβολήσει, ήλθε νέο δρολάπι: ο πόλεμος 1940-41. Συγκλονιστική η περιγραφή των μαχών κατά την Εαρινή Επίθεση (9/3/41) και της ολικής διαλύσεως στρατού και κράτους. Και νέα φυγή προς τη Μέση Ανατολή. Το φάσμα της πείνας. Απελευθέρωση: μεγαλειώδης περιγραφή. Μαύρα σύννεφα! Καινούργιο δρολάπι! Κάποια μορφή μένει σαν την κουφαλιασμένη ελιά. Δεν προσδοκά κάτι νέο. Τρέφεται με αναμνήσεις: “ Ένα ηλιόλουστο απομεσήμερο μιας Μεγάλης Πέμπτης, στην κουζίνα του σπιτιού της στα Αλάτσατα”. Στα Αλάτσατα που δεν υπάρχουν πια.

Μια πολύ ωραία πρόταση

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις κέδρος
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου