Ταξιδέψαμε με το βιβλίο ΄΄ Αιώνιοι Ψίθυροι΄΄ Της Ελένης Γαληνού - Εκδόσεις Διόπτρα

Μετά το βιβλίο  ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, της Ελένης Γαληνού από τις  εκδόσεις διόπτρα ακολουθεί το καινούργιο, με τίτλο ΑΙΩΝΙΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ. Είναι το δεύτερο αυτοτελές βιβλίο για τους κρυφούς κόσμους της Δούκισσας της Πλακεντίας. Τα δύο βιβλία, μπορούν να διαβαστούν ξεχωριστά, όμως για όποιον θέλει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας, τόσο για την ζωή της Δούκισσας όσο και για τον μύθο που τα δένει, καλόν θα ήταν να διαβάσει και τα δύο.

Αιώνιοι Ψίθυροι είναι οι θρύλοι, είναι ανεπιβεβαίωτα γεγονότα που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα σαν ψίθυροι. Ψίθυροι που ανακατεύουν την αλήθεια με την φαντασία φτιάχνοντας κάτι μεταξύ πραγματικού και μυθικού που καταφέρνει να επιπλέει στον χρόνο για πολύ καιρό, επειδή το συντηρεί ο ίδιος ο κόσμος.
Στο δεύτερο αυτό βιβλίο, μιλάει  για τον γνωστότερο θρύλο που ακολουθεί την Δούκισσα της Πλακεντίας, αυτόν με τον Λήσταρχο Νταβέλη και τις υπόγειες στοές της Πεντέλης. Ιστορικά γνωρίζουμε πως ερωτική σχέση ανάμεσά τους θα ήταν κάπως δύσκολο να υπάρξει αφού όταν εκείνη ήταν 67 χρόνων και αρκετά καταπονημένη - στα 69 πέθανε - εκείνος ήταν μόλις 19 χρονών. Όμως ένας τόσο δυνατός θρύλος που κατάφερε να υπερκαλύψει οτιδήποτε άλλο, μου φαίνεται κάπως δύσκολο να μην έχει καμιά απολύτως βάση. Αν η Δούκισσα ήθελε να φτιάξει κρυφές υπόγειες στοές, σε ανθρώπους παράνομους σαν τον Νταβέλη και τον Μπίμπιση θα στρεφόταν. Κι αν τελικά έφτιαξε στοές, τότε σίγουρα δεν το έκανε για να συναντά μυστικά τον εραστή της. Αυτή η γυναίκα είχε σχολιαστεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν για την ερωτική της σχέση με νεότερους άντρες, που δεν χρειαζόταν σε αυτήν την ηλικία να κρατήσει πλέον τα προσχήματα. Αν είχε εραστή τον Νταβέλη θα τον έβαζε κανονικά απ’ την πόρτα και δεν θα έμπαινε στην φασαρία να φτιάξει τέτοιες στοές. Άρα κάτι πιο πολύπλοκο και μυστηριώδες υπάρχει σε αυτόν τον θρύλο και αυτό πραγματεύεται το δεύτερο βιβλίο.

Υπάρχει όμως και το μυθιστόρημα που εξελίσσεται στο παρόν, με την Ελίζα, την οικογένειά της και την φίλη της Κωνσταντίνα. Οι περιπέτειές τους συνεχίζονται στο δεύτερο βιβλίο, με προσθήκη καινούργιων προσώπων, που κάνουν την ιστορία να αποκτά περισσότερο μυστήριο, αγωνία και πολλές ανατροπές. Οι πολύτιμοι χάρτες θα κινδυνέψουν, η κόρη της Ελίζας θα βρεθεί στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων κι εκείνη, θα αναζητήσει εναγωνίως λύση σε μια αλλόκοτη αλήθεια που συνδέει το παρελθόν με το παρόν με φόντο την Δούκισσα της Πλακεντίας και μια σύγχρονη μυστηριώδη υπόγεια Αθήνα.
Ο γνωστός θρύλος ξαναζωντανεύει φλερτάροντας με μια άκρως ανατρεπτική εκδοχή που φέρνει στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Η Ελίζα και η οικογένειά της συνδέονται με τη Δούκισσα της Πλακεντίας με μια ιστορικά παράδοξη σχέση και μια Μυστική Διαθήκη που προστατεύει ένα πανάρχαιο μυστικό.


Ένα δυσάρεστο γεγονός φέρνει εσπευσμένα την Ελίζα και τη φίλη της Κωνσταντίνα στην Αθήνα από το Παρίσι. Όμως η επιστροφή τους ξυπνάει φαντάσματα του παρελθόντος. Ο άλλοτε μεγάλος έρωτας της Ελίζας, ο Ρήγας, και μια σκοτεινή γυναίκα, η Βικτόρια, παραμονεύουν απειλητικοί, με μοναδικό στόχο να κλέψουν αυτό το μυστικό.
Η μοίρα παρασύρει τους ήρωες σε έναν καταιγισμό ακραίων καταστάσεων και ο έρωτας, πιο πεισματάρης από ποτέ, δίνει τη δική του μεγαλειώδη μάχη. Ζωές, σχέσεις και ισορροπίες ανατρέπονται. Μυστικά έρχονται στο φως κι ένα μικρό παιδί βρίσκεται στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων – μέσο για να πετύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους.


Η Ελίζα αναζητά εναγωνίως λύση μέσω μιας αλλόκοτης αλήθειας που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, με φόντο τη σύγχρονη, μυστηριώδη Αθήνα.
Ένας γνωστός θρύλος ξαναζωντανεύει φέρνοντας στην επιφάνεια συγκλονιστικές αποκαλύψεις.


το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις ΔιόπτραΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου