Το δάκρυ της μάντισσας από τις εκδόσεις Διόπτρα

 Tην Γιώτα Γουβέλη την γνώρισα πριν 2 χρόνια μέσα από την πρώτη κυρία
και πραγματικά ευχαριστήθηκα το ταξίδι μαζί της.Aυτή τη φορά το βιβλίο της το δάκρυ της μάντισσας ήρθε να ανατρέψει κάθε μου προσδοκία.

Ανατρεπτικό, συγκλονιστικό, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ενδιαφέρουσα πλοκή με ένα τέλος μη αναμενόμενο, η αληθινή ιστορία του βιβλίου αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και απήχηση.

Αρτια δομημένο βιβλίο και οι χαρακτήρες του με εξαιρετική πλοκη που δείχνει πως εγινε διεξοδική έρευνα για την εποχή.
Μπράβο ακόμη μια φορά στην συγγραφέα
συνονόματη Γιώτα περιμένω το νέο βιβλίο σου σύντομα

Ύστερα από ένα τραυματικό βίωμα η Άννα, μια νεαρή κοπέλα της μεγαλοαστικής αθηναϊκής κοινωνίας στα χρόνια του Όθωνα, διορίζεται δασκάλα σε ένα ορεινό χωριό της Ρούμελης. Λίγο πριν από το ξεκίνημα της καινούριας της ζωής, συναντά μια ηλικιωμένη μάντισσα που την προειδοποιεί για τον θανάσιμο κίνδυνο που παραμονεύει στον τόπο προορισμού της. Ωστόσο, φτάνοντας στο σπίτι όπου θα φιλοξενηθεί, η νεαρή δασκάλα γίνεται δεκτή με θέρμη και ενθουσιασμό από την πεντάμορφη Μαρίτσα, η οποία ζει εκεί με τη θεία της και τον αυστηρό αδελφό της. Οι συνθήκες και τα ήθη του χωριού είναι πρωτόγνωρα και καταπιεστικά για την Αθηναία δασκάλα.

Σύντομα όμως θα ανακαλύψει πως, μέσα σ’ εκείνο το ασφυκτικό περιβάλλον, η δύναμη του ανθρώπινου πάθους βρίσκει τον τρόπο να τινάξει στον αέρα τις συμβατικότητες, τα ήθη, τη λογική, το δίκιο και, εντέλει, την ίδια τη ζωή.

Μια θρυλική υπόθεση πάθους και φονικού, που ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα και εκδικάστηκε στο Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου. Η δικογραφία φυλασσόταν μέχρι το 1957 στο Εφετείο Πατρών, οπότε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Θα το βρείτε στις εκδόσεις ΔιόπτραΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου