Σ’ άφησα - To ανατριχιαστικό, καθηλωτικό μυθιστόρημα που τα έχει όλα

Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να διαλέξω ένα βιβλίο και για μένα. Τα βράδια έστω λίγο λίγο μπορώ να διαβάζω και γενικώς να ηρεμώ. 
Το συγκεκριμένο βιβλίο Σ άφησα  όχι , δεν με ηρέμησε και όχι δεν το διάβασα σιγά σιγά. 

Το διάβασα χωρίς ανάσα και πραγματικά με καθήλωσε.


Το βιβλίο ξεκινάει με ένα τραγικό ατύχημα. Ο πεντάχρονος Τζέικομπ αφήνει το χέρι της μητέρας του ενώ βρίσκονται απέναντι από το σπίτι τους. Ένα αυτοκίνητο έρχεται από το πουθενά και χτυπάει τον μικρό, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του ατυχήματος. Δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου. Έτσι συμβαίνει και με την Τζένα Γκρέι που από τη μια στιγμή στην άλλη βυθίζεται στον εφιάλτη. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να αφήσει τα πάντα πίσω της και να κάνει μια καινούρια αρχή. Θα εγκατασταθεί σε ένα απομονωμένο σπίτι σε μια ακτή της Ουαλίας αλλά οι φόβοι, η θλίψη και οι αναμνήσεις από εκείνη την νύχτα που της άλλαξε τη ζωή την στοιχειώνουν. Πίσω στο Μπρίστολ ο επιθεωρητής Ρέι Στίβενς και η ομάδα του προσπαθούν να βρουν στοιχεία προκειμένου να λύσουν την υπόθεση. Όμως, το έργο τους αποδεικνύεται δύσκολο παρά τις προσπάθειες τους. Ο καιρός περνάει και η Τζένα βλέπει ότι το μέλλον ίσως της επιφυλάσσει κάποιες ευτυχισμένες στιγμές, όμως ο εφιάλτης από το παρελθόν θα επιστρέψει και όλα θα ανατραπούν.

Το Σ’ άφησα είναι ένα ανατριχιαστικό καθηλωτικό μυθιστόρημα που τα έχει όλα: ρυθμό, ανατροπές και καλοδουλεμένη πλοκή. Και τα έχει όλα τόσο όσο πρέπει καθώς η συγγραφέας έχει στήσει την ιστορία της με μαεστρία. 

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τις ανατροπές έτσι όπως ήρθαν. Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ είναι το πόσο είχε προσεχτεί από την συγγραφέα και η παραμικρή λεπτομέρεια. Μια ιστορία που είναι ιδιαίτερα συγκινητική και εστιάζει στο πώς συναισθήματα όπως η θλίψη και η ενοχή μπορούν να επηρεάσουν την ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών. Το πρώτο μέρος κυλάει λίγο πιο αργά και μας παρουσιάζει το ατύχημα από την πλευρά της μητέρας που βλέπει τον κόσμο της να γίνεται συντρίμμια καθώς έρχεται αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη κάθε μητέρας, αλλά και από την πλευρά των αστυνομικών που δεν μπορούν παρά να επηρεαστούν από μια τέτοια υπόθεση. Το δεύτερο μέρος κυλάει πιο γρήγορα, σχεδόν ασθματικά και πραγματικά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. 


Αναμφισβήτητα ένα πολύ εντυπωσιακό  μυθιστόρημα που προσωπικά με κάνει να ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο της Mackintosh που έχει ήδη κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα σημείωμα από την συγγραφέα που εξηγεί πως εμπνεύστηκε αυτή την ιστορία. Πιστεύω ότι θα αρέσει στους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Η δική μου συμβουλή είναι να το ξεκινήσετε έχοντας άπλετο χρόνο μπροστά σας. 

Το Σ’ άφησα   κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η εξαιρετική μετάφραση είναι της Βάσιας Τζανακάρη.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου