Η νέα μας μπουλντόζα από την playmobil

Τα σχολεία έκλεισαν και εμείς απολαμβάνουμε άφθονο παιχνίδι
Ήδη με τους γιους μου, έχουμε ξεχυθεί στις παραλίες <<αν και ο καιρός δεν μας το επιτρέπει αυτές τις ημέρες>>

Τελευταίο απόκτημα μας είναι η νέα μπουλντόζα από την playmobil 
Η χαρά ειδικά του μεγάλου μου γιου απερίγραπτη. Όμως πρώτος την τίμησε ο μπέμπης μας. Τα playmobil τα αγαπάμε και γενικά είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι ρόλων

Με το PLAYMOBIL τα παιδιά όχι μόνο ταξιδεύουν σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους και κόσμους, αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούν το δικό τους μικρόκοσμο.Οι χαριτωμένες φιγούρες ξεπερνούν με επιτυχία οποιαδήποτε πρόκληση, είτε αυτή είναι μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε ιππότες και πειρατές είτε ένα απίθανο κυνήγι δράκων η ένα κυνηγητό από κλέφτες και αστυνόμους ή ακόμη μπορεί να σταθεί ένα ολόκληρο νοσοκομείο

Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού γιατί το παιδί ανακαλύπτει τις ικανότητές του, μαθαίνει να αναλαμβάνει ευθύνες, να ξεδιπλώνει τη φαντασία του και να εκφράζει τα συναισθήματά του.
Η δημιουργικότητα παίζει μεγάλο ρόλο. Μου αρέσει όταν ο γιος μου αναλαμβάνει και παίζει και ξεκινάει τους διαλόγους

Τί προσφέρει το παιχνίδι με τα PLAYMOBIL στα παιδιά:
1. Αναπτύσσεται η λεπτή κινητικότητα τους: Οι φιγούρες και τα εξαρτήματα που έχει η Playmobil βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας του παιδιού, στο να πιάνει σωστά τη φιγούρα και να βάζει τα μικροσκοπικά εξαρτήματα πάνω της. Εξάλλου , τα playmobil είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να τα χειρίζονται εύκολα.2. Βοηθά στη συγκέντρωσή τους: Το παιχνίδι με τα Playmobil βοηθά στη συγκέντρωση και στο να επιμείνει το παιδί μέχρι να καταφέρει να φορέσει κάτι στη φιγούρα που κρατά (π.χ. μαλλιά, αξεσουάρ, σπαθιά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.λπ.).3. Αναπτύσσεται η φαντασία τους: Τα παιδιά συνθέτουν το δικό τους κόσμο και το παιχνίδι με τα Playmobil προάγει έναν δημιουργικό τρόπο σκέψης.4. Μιμούνται καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Η αναπαράσταση της πραγματικής ζωής με φιγούρες PLAYMOBIL δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται το παιδί ώστε να αντεπεξέρχεται καλύτερα στις καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει. Επιπλέον, με ένα τέτοιο παιχνίδι μπορείτε να εξηγήσετε τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής.

5. Εκφράζουν και επεξεργάζονται συναισθηματικά γεγονότα της ημέρας. Αναπαριστούν μια κατάσταση, η οποία τους προκάλεσε φόβο ή θυμό, με σκοπό να την ελέγξουν μέσα στο παιχνίδι. Σε μία ηλικία που οι τρόποι έκφρασής των παιδιών είναι ακόμα περιορισμένοι και η γλωσσική τους ικανότητα ελλιπής, η εξωτερίκευση συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι καθίσταται ως ένας από τους σημαντικότερους τρόπους επικοινωνίας με τον ενήλικα.
6. Αναπτύσσονται οι ικανότητες επικοινωνίας και καλλιεργείται ο σεβασμός προς τους άλλους.
αγαπάμε  playmobil για την ανθεκτικότητα τους και τη διαχρονικότητα τουςΔεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου