Διαβάζουμε τη καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα που βρήκε την ευτυχία από τις εκδόσεις Κέδρος

Διαβάζουμε τη καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα που βρήκε την ευτυχία από τις εκδόσεις Κέδρος

Με όλο και περισσότερα ζευγάρια να αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα γονιμότητας, η λύση της υιοθεσίας κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους. Οι γονείς (ζευγάρια ή μη) που τα καταφέρνουν να περάσουν από τη δύσκολη αυτή διαδικασία και βλέπουν επιτέλους το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα έχουν μια ακόμη δυσκολία να αντιμετωπίσουν: την αφήγηση της υιοθεσίας στο παιδί.

Γιατί είναι γνωστό πια ότι τα υιοθετημένα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν την αλήθεια αμέσως, από τότε που αρχίζουν να ρωτάνε και να καταλαβαίνουν. Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ειπωθεί η αλήθεια, μόνο αυτή πρέπει να ακούσει το παιδί.
Γι αυτό και είναι πολύτιμα τα παραμύθια και οι ιστορίες που διευκολύνουν το γονιό να αφηγηθεί την ιστορία της υιοθεσίας
Πρώτη φορά μου έτυχε ένα τέτοιο παραμύθι από τις εκδόσεις κέδρος
Μόνο από τον τίτλο, πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ το περιεχόμενο

Αρχικά διάβασα τη περίληψη, δίστασα, και κόμπιασα, είπα από μέσα μου πως θα εξηγήσω στο εξάχρονο παιδί μου την έννοια της υιοθεσίας;
Πραγματικά το ξανά σκέφτηκα και αποφάσισα να του εξηγήσω με απλά λόγια, όπως ακριβώς γίνεται στην ηρωίδα μας του βιβλίου την αρκούδα μια καλή αρκούδα που είχε όλα τα καλά και μόνο καλό έκανε σε όλους. όμως μέσα της ήταν δυστυχισμένη γιατί μπορεί να είχε όλα τα υλικά αγαθά, της έλειπε όμως το σημαντικότερο. Ένα μωρό
Μια αγκαλιά, ένα φιλί ένα βλέμμα όλα αυτά της έλειπαν. Συνέχεια το σκεφτόταν και έκλαιγε
Η φίλη της η Μάρω η αλεπού φρόντισε να της επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη,
Τι λέτε να σκαρφίστηκε η πονηρή η Αλεπού

Όπως ξανά είπα τέτοιου είδους βιβλίο που αφορά την υιοθεσία πρώτη φορά έπιασα στα χέρια μου, και πραγματικά με συγκίνησε πολύ

θα το βρείτε στις εκδόσεις κέδρος

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα καταπράσινο δάσος ζούσε μια καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα.
Είχε όλα τα καλά του κόσμου κι έναν αρκούδο να την αγαπάει και να τη φροντίζει. Όμως, παρ’ όλα τα καλά της, δεν ήταν ευτυχισμένη, γιατί, περισσότερο απ’ οτιδήποτε στον κόσμο, ήθελε να έχει ένα αρκουδάκι.
Μια καλή αρκούδα όμως σαν κι αυτή δεν θα μπορούσε να μείνει με ένα τέτοιο παράπονο. Και πράγματι, με τη βοήθεια της κυρα-Μαριώς, της αλεπούς, η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα και ο αγαπημένος της αρκούδος θα αποκτήσουν ένα μωρό αρκουδάκι, που θα γεμίσει τη σπηλιά τους με τις χαρούμενες φωνές του. Έτσι, θα γίνουν επιτέλους μια ευτυχισμένη οικογένεια και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Ένα τρυφερό παραμύθι για την υιοθεσία.

Η Έρη Ρίτσου γεννήθηκε το 1955 στο Bαθύ και μεγάλωσε στο Kαρλόβασι της Σάμου. Είναι κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωργιάδου-Pίτσου και του ποιητή Γιάννη Pίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδας. Συνταξιούχος πια, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Σάμο και στην Αθήνα. Έχει μια κόρη, τη Λητώ, και πολλούς καλούς φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου