Μαμά ενός μικρού παιδιού και έγκυος:

Πολύ συχνά ακούμε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να μιλούν για τις χαρές του να έχει κανείς παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας μεταξύ τους. Πόσο ωραία θα παίζουν, πόσο καλοί φίλοι θα γίνουν. Κάποιοι λένε, για παράδειγμα, πως τα 3 χρόνια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που μιλούν για το τι πραγματικά σημαίνει αυτό στον πράξη: Τι σημαίνει να μεγαλώνεις π.χ. ένα παιδί 2 ή 3 ετών και να είσαι έγκυος. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να αποκτήσετε παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας, διαβάστε πρώτα το παρακάτω, από μία μαμά που είναι έγκυος ενώ έχει ήδη μία κόρη 2,5 ετών: 
Όταν είσαι έγκυος και μεγαλώνεις ένα μικρό παιδί, λοιπόν...

Αναπολείς την πρώτη σου εγκυμοσύνη
Κοιτάζεις το παιδί σου που τρέχει σαν αγριοκάτσικο, ενώ τα μάτια σου κλείνουν από τη νύστα και σου είναι σχεδόν αδύνατο να έχεις τον νου σου, μην πέσει και χτυπήσει. Αναπόφευκτα, λοιπόν, αναπολείς με λαχτάρα την εποχή εκείνη που ήσουν έγκυος για πρώτη φορά και άφηνες τον εαυτό σου να αποκοιμηθεί, πάντα και παντού.

Αναρωτιέσαι τι έχει πάθει το παιδί σου ξαφνικά
Διαισθάνεται άραγε ότι έχουν στερέψει οι αντοχές σου, όταν σου ζητά για 3η συνεχόμενη φορά μέσα στη μέρα να παίξετε κυνηγητό μέσα στο σπίτι; Ή όταν, ενώ η ώρα έχει πάει 12.00 το μεσημέρι και πας να βάλεις την πρώτη μπουκιά φαγητού στο στόμα σου, φωνάζει ότι πεινάει –παρόλο που έφαγε πριν μία ώρα; Και θέλει πραγματικά να την πας στο γιογιό, τη στιγμή ακριβώς που μόλις έκατσες στον καναπέ για να ξεκουραστείς; Η αλήθεια είναι ότι τα μικρά παιδιά διαισθάνονται τα πάντα και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σε φτάσουν στα όριά σου, για να δουν πόσα αντέχει ακόμα το «βαρύ» και δύσκαμπτο πλέον σώμα σου. Και εσύ, πρέπει απλά να επιδιώκεις να ξεκουράζεσαι με την πρώτη ευκαιρία!

Η κοιλιά σου θα γίνει παιχνίδι και ατραξιόν!

Καθώς η κοιλιά σου θα μεγαλώνει, το μικρό παιδί σου θα την χρησιμοποιήσει ως μαξιλάρι, σάκο του μποξ, βουνό για να ανέβουν τα αρκουδάκια του, ενώ με το ζόρι θα το κρατάς από το να αρχίσει να χοροπηδά πάνω της. Επιπλέον, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί θα φωνάζει ότι η μαμά του είναι έγκυος ή ότι η μαμά έχει μωράκι στην κοιλίτσα, με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να την κοιτά επίμονα ή να την ακουμπά.

Καμία ενσυναίσθηση
Ακόμα κι αν όλοι γύρω σου λένε και ξαναλένε ότι δεν πρέπει να κουράζεσαι, να σηκώνεις βάρη ή να στρεσάρεσαι, το μικρό σου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να νιώσει την ίδια κατανόηση. Δεν συνειδητοποιεί πόσο νυστάζει η μαμά, ούτε γιατί δεν μπορείς να το σηκώνεις πια όλη την ώρα, και χωρίς κανέναν δισταγμό θα καθίσει πάνω στα πόδια σου ενώ τρως, για να αποτελειώσει εκείνο το φαγητό σου. Το μικρό σου θέλει την «παλιά» μαμά του –και την θέλει τώρα! Το ότι η μαμά του είναι έγκυος, δεν αποτελεί ελαφρυντικό για καμία νωθρότητα και έλλειψη αντοχών.

Αυτή η εγκυμοσύνη φαντάζει 10 φορές πιο δύσκολη από την πρώτη
Όλοι λένε πως κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Αυτή τη φορά, όμως, ακόμα και τα δύσκολα γίνονται χειρότερα, αφού, όχι μόνο να καταρρεύσεις από τη νύστα δεν μπορείς, αλλά ούτε εμετό να κάνεις με την ησυχία σου δεν σε αφήνει!

Το να είσαι, λοιπόν, έγκυος και να μεγαλώνεις και ένα μικρό παιδί είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως... ας μην ξεχνάμε και τις στιγμές που το κάνουν να αξίζει: Όταν, για παράδειγμα, το μεγάλο σου παιδί δίνει φιλάκια στην κοιλιά σου, λέγοντας στο μωράκι σας πόσο το αγαπάει, ή όταν την αγκαλιάζει για να αποκοιμηθεί. Ενώ θα υπάρξουν και στιγμές -λίγες αλλά θα υπάρξουν- που θα σε αφήσει να κοιμηθείς για 15 λεπτά, έστω για να δει την Πριγκίπισσα Σοφία, και εσύ θα νιώθεις αιώνια ευγνώμων! Και... περίμενε μέχρι να έρθει η στιγμή που το παιδί σου θα συναντήσει για πρώτη φορά το αδελφάκι του! Τότε είναι που θα τα ξεχάσεις όλα..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου