Διαβάσαμε τις ποντικοπεριπέτειες του Τζερόνιμο Στίλντον από τις εκδόσεις Κέδρος

Ποιος δεν ξέρει τον Τζερόνιμο Στίλτον. Πριν λίγες ημέρες ήρθαν στα χέρια μας τα δυο τελευταία βιβλία του. Επειδή και πιο παλιά είχαμε διαβάσει για τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του, ξέραμε που βαδίζουμε. Τα μονοπάτια ήταν γνώριμα. Τα βιβλία του αγαπημένου ήρωα είναι ξεκαρδιστικά και φυσικά υπάρχει ολόκληρη σειρά. Κάθε φορά που τελειώνει το ένα βιβλίο περιμένεις να διαβάσεις το επόμενο. Παρόλο που είναι τελείως αυτόνομες ιστορίες, θέλεις να κάνεις στην βιβλιοθήκη σου την συλλογή με τα βιβλία του. Πάμε να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τον ήρωα μας

Ο Τζερόνιμο Στίλτον είναι ένας ποντικός που γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που µοιάζει µε µισοφαγωµένο κοµµάτι τυρί και βρίσκεται στο Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό.
Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία.
∆ιευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχηµένη εφηµερίδα της Ποντικονήσου.
Είναι επίσης συγγραφέας: Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί σε 48 γλώσσες και έχουν πουλήσει 140εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως!

Τα δυο τελευταία του βιβλία είναι τα 

 «Η Ποντικοτυπία, η εφημερίδα της Σάλι Ποντικάουζεν, δημοσιεύει συνταρακτικά ρεπορτάζ. Οι νέοι απεσταλμένοι της από τη Σχολή Ακροβατικής Δημοσιογραφίας μαθαίνουν τις ειδήσεις πριν απ’ όλους! Μα πώς είναι δυνατόν; Πώς τα μαθαίνουν όλα τόσο γρήγορα; Άλλη μια παράξενη υπόθεση για την οικογένεια Στίλτον!»

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗΣ ΓΟΝΔΟΛΑΣ
 «Ποιος μπορεί να είχε κρύψει ένα σημείωμα που έγραφε “Βοήθεια! Σώστε με, δεν μπορώ...” μέσα σε ένα σουβενίρ από τη Βενετία; Έπρεπε να το ανακαλύψω οπωσδήποτε και να κάνω το παν για να βοηθήσω! Έτσι, έφυγα για τη Βενετία και άρχισα την έρευνα… Μα τις χίλιες μοτσαρέλες, τι απίστευτη περιπέτεια!»
Θα τις αγαπήσετε τις ιστορίες

Θα τα βρείτε στις εκδόσεις κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου