Η κοκκινομπλουτζινίτσα του ΕυγένιουΤριβιζά από τις εκδόσεις Διόπτρα


Η κοκκινομπλουτζινίτσα του Ευγένιου Τριβιζά από τις εκδόσεις Διόπτρα 

Σε αυτή την περίπτωση του βιβλίου αυτού, έχουμε ένα τέλειο παράδειγμα, για το πως μια κλασσική ιστορία αποκτά νέο περιεχόμενο, με την αντιστροφή των πρωταγωνιστικών ρόλων, αλλά εξακολουθεί να είναι το ίδιο διασκεδαστική – ίσως και περισσότερο- από την πρωτότυπη. 

Μόνο οι πλέον ταλαντούχοι από τους συγγραφείς έχουν την ικανότητα, επεμβαίνοντας σε ένα κλασικό παραμύθι, να δημιουργούν κάτι σχεδόν εξίσου διασκεδαστικό και βαθυστόχαστο με το πρωτότυπο.
 Ανυπομονείς να γυρίσεις την κάθε σελίδα. Η ιστορία είναι ξεκαρδιστική και η εικονογράφηση έξοχη… Ποτέ δεν θα κουραστούμε να το διαβάζουμε. Είναι τολμηρό και, λόγω της αντιστροφής των ρόλων, πιο προχωρημένο από το παραδοσιακό. 

Το παραδοσιακό παραμύθι εστερείτο ηθικού διδάγματος. Αυτή η εκδοχή είναι τόσο διασκεδαστική όσο και σημαντική για τον καθέναν. Η ευτυχία δεν μπορεί ποτέ να είναι αποτέλεσμα βίας.
Η κοκκινομπλουτζινίτσα του ΕυγένιουΤριβιζά από τις εκδόσεις Διόπτρα ήρθε και δημιούργησε ένα νέο παραμύθι που είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία από αυτή που ξέραμε.

Η ανατροπή των ρόλων εγγυάται ότι το παιδί θα αρχίσει να γελάει ακατάπαυστα προτού καλά καλά ανοίξει το βιβλίο. Σίγουρα είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο που συναρπάζει. Σπαρταριστό κείμενο και εικόνες και το ειρηνικό τέλος απολαυστικότερο από εκείνο του παραδοσιακού παραμυθιού. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

Μετά τo παγκόσμιο μπεστ σέλερ Τα τρία μικρά λυκάκια «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών», όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, μας καλεί να απολαύσουμε νέες σπαρταριστές εκδοχές κλασικών παραμυθιών. Η Κοκκινομπλουτζινίτσα, ανατρέποντας το αναχρονιστικό στερεότυπο της παθητικής ηρωίδας, αντί να περιμένει από τον κυνηγό να τη σώσει, προσποιείται ότι εντυπωσιάζεται από την υποκριτική ικανότητα του λύκου να παριστάνει τη γιαγιά και τον προτρέπει να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού στο Χόλιγουντ με συγκλονιστικά αποτελέσματα.


ένα έξυπνο βιβλίο. Θα το χαρείτε πολύ

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου