5 "ντροπές" της εγκυμοσύνης

Τα παρακάτω 5 «περιστατικά» είναι πολύ πιθανό να μας δώσουν μια πιο κόκκινη απόχρωση στα μάγουλα και παράλληλα να μας φέρουν σε δύσκολη θέση.Παρουσιάζονται τις πιο ακατάλληλες ώρες όπως πχ στα γεύματα εργασίας και στις επίσημες περιστάσεις. Ας τα γνωρίσουμε για να τα αντιμετωπίσουμε. 
1. Αέρια: Τα αέρια είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα κυρίως του πρώτου τριμήνου. Η προγεστερόνη αυξάνεται με σκοπό να μειώσει πιθανές αποβολές της μήτρας. Ακόμα, η προγεστερόνη μειώνει τις κινήσεις του εντέρου και έτσι το φαγητό πηγαίνει με πολύ αργά βήματα στο πεπτικό σύστημα. Το αποτέλεσμα είναι καούρα, δυσπεψία και . . . αέρια. Για να μην βρεθούμε συχνά σε αυτή τη «θορυβώδη» θέση, θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα. Προσέχουμε όσο το δυνατόν το διαιτολόγιο μας αποφεύγοντας τρόφιμα φιλικά προς τα αέρια πχ το γνωστό μπρόκολο. Προσπαθούμε δε όσο το δυνατόν οι μερίδες του φαγητού μας να είναι σε μικρή ποσότητα.

2. Εμετός: Η αδιαθεσία και η ναυτία είναι κλασσικό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, πόσο μάλλον οι συχνές επισκέψεις μας στην τουαλέτα. Τι είναι αυτό που μπορεί να μας φέρει σε  μια δύσκολη θέση; Το λάθος timing. Ουκ ολίγες φορές δεν θα προλάβουμε καν να σκεφτούμε ότι πρέπει να πάμε στην τουαλέτα μετά από το αίσθημα της ανακατωσούρας. Πώς μπορούμε άραγε να προλάβουμε ένα τέτοιου είδους ατύχημα; Μια «ανακατωσούρα» μπορεί να προληφθεί με το να παίρνουμε τις προτεινόμενες βιταμίνες μας το βράδυ και όχι το πρωί. Καλό θα είναι δε να έχουμε πάντα στην τσάντα μας μια σακουλίτσα και ένα πακέτο χαρτομάντιλα,  γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

3. Ακράτεια: Καθώς η μήτρα μας ολοένα και μεγαλώνει εμείς θα αισθανόμαστε μια πίεση που και αυτή με τη σειρά της όλο και θα μεγαλώνει. Η πίεση αυτή συχνά κάνει ορατή την παρουσία της με την ακράτεια. Για την αποφυγή μελλοντικής «ακράτειας» καλό θα είναι να πίνουμε περισσότερα υγρά απόγευμα, που και να συμβεί κάποιο ατύχημα το βράδυ εμείς θα είμαστε στο κρεββάτι μας.

4. Μνήμη...κενή: Θέλουμε τόσο πολύ να δώσουμε την απάντηση στο γρίφο αλλά δυστυχώς ξεχάσαμε το γρίφο. Οι πολλές σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό μας,  όπως το από που θα γεννήσουμε μέχρι και με το τι ρούχα θα γεμίσουμε την βαλίτσα του μαιευτηρίου μας θα μας φέρουν συχνά στη δύσκολη θέση να διερωτηθούμε «Τι έψαχνα», «Τι έλεγα», «Τι με ρώτησαν».

5.  Οι ορμόνες χτυπούν κόκκινο:  Η καθημερινή μας ένταση συχνά βρίσκει διέξοδο στους καβγάδες. Τα ήρεμα απογεύματα μας,  θα γεμίσουν με καβγάδες χωρίς προφανή  αιτία και αφορμή. Και μετά τον καβγά σιγή. Οι ορμόνες μας κάνουν το δικό τους πάρτι. Για αυτό δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε αν από την μια στιγμή στην άλλη τα συναισθήματα μας ανεβοκατεβαίνουν σαν το ασανσέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου