Διαβάσαμε την ΄΄Πολυάννα΄΄ από τις εκδόσεις Μίνωας

Πριν λίγες μέρες ήρθε στα χέρια μου ένα κλασικό διαχρονικό παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο. βασικά και ως ενήλικη διαβάζετε και πολύ ευχάριστα. 
Ένα απόγευμα ξεκίνησα να το μελετώ και η ιστορία ήταν ενδιαφέρουσα σε σημείο που το λάτρεψα. Δεν έχω μεγάλα παιδιά ώστε να σας πω εντυπώσεις τους, αλλά όταν θα φθάσουν σε μερικά χρόνια τα 9 χρόνια τους θα ειναι σε θέση να το διαβάσουν. Είναι πολύ ωραίο με πολύ χοντρό εξώφυλλο και σίγουρα πρέπει να είναι από τα πρώτα αναγνώσματα που πρεπει να πάρουν οι έφηβοι.


Θα το βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας

H μικρή Πολυάννα μετά τον θάνατο των γονιών της πηγαίνει να ζήσει με την πλούσια θεία της, την αυστηρή και ψυχρή δεσποινίδα Πόλυ, στο Βερμόντ.
Η μικρή ηρωίδα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, παραμένει αισιόδοξη και επιλέγει να βλέπει τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων.
Φέρνει μαζί της αυτό που αποκαλεί «το παιχνίδι της χαράς», που της είχε μάθει ο πατέρας της.
Κάθε φορά που παίζει αυτό το παιχνίδι νιώθει χαρούμενη και θετική απέναντι στις αντιξοό­τητες της ζωής.Η μεταδοτική χαρά της Πολυάννας εξαπλώνεται σε ολόκληρη την πόλη, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στη θεία της.
Ώσπου συμβαίνει κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα της ίδιας της Πολυάννας να είναι αισιόδοξη και χαρούμενη.
Η Πολυάννα θεωρείται ένα κλασικό έργο της λογοτεχνίας για παιδιά, ενώ το όνομα της ηρωί­δας του βιβλίου είναι συνώνυμο πλέον της αισιοδοξίας.
Με συναρπαστική πλοκή και θετικό μήνυμα, η Πολυάννα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους, ώστε να μην το βάζουν κάτω στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου