Η δική μου άποψη για το ΄΄Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί΄΄

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων είχα την χαρα και την πολυτέλεια να διαβάσω λίγο παραπάνω και αφιέρωσα χρόνο και για μένα 
Έπιασα στα χέρια μου το βιβλίο της Άννας Γαλανού Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα


 


Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας έχουμε βρεθεί να αναρωτιόμαστε αν τελικά υπάρχει αυτή η μεγάλη αγάπη την οποία αναφέρουν σε τραγούδια, την υμνούν στην ποίηση, την αφηγούνται σε μυθιστορήματα...
Ξεχνάμε όμως πως τα περισσότερα από αυτά δεν είναι  της φαντασίας μας αλλά πραγματικές καταστάσεις μέσα από τη ζωή – αληθινές ιστορίες – συνανθρώπων μας – άνθρωποι που είτε έφυγαν από τη ζωή είτε συνεχίζουν να ζουν ανάμεσά μας... Η αληθινή, δυνατή και παντοτινή αγάπη έρχεται και μας χτυπά την πόρτα μία φορά. Φτάνει να είμαστε εκεί να της την ανοίξουμε και να την καλωσορίσουμε.Αυτή θα είναι η μοναδική φορά που θα μας κάνει να νιώσουμε σαν μικροί θεοί τραγουδώντας τον έρωτά μας σε ένα κόσμο που μόνο εμείς, όσοι αγαπάμε αληθινά, τον καταλαβαίνουμε.


Η Άννα Γαλανού με το νέο της βιβλίο μας χαρίζει χαρακτήρες που θα μείνουν μαζί μας για πάντα.Η ιστορία μας εξελίσσεται στο σήμερα,
Η Γαλανού σκιαγραφεί με μεγάλη επιδεξιότητα τα συναισθήματα που κατακλύζουν αυτό το βιβλίο. Την πρώτη αγάπη, τον πόνο της εγκατάλειψης, την εξαθλίωση της ανθρώπινης ζωής και τέλος τη λύτρωση, τη χαρά και την ευτυχία. Ακόμα μέσα από το κείμενο βλέπουμε να θίγονται πολλά σημαντικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός, κοινωνικές διαφορές, η ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

είναι από τα βιβλία εκείνα που δίνουν το μήνυμα , πως μπορούμε στη ζωή να βάζουμε στόχους, να παλεύουμε, να υπομένουμε και να περιμένουμε, να ελπίζουμε, να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, να μην το βάζουμε κάτω ποτέ και έτσι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μαςλίγα λόγια βιβλίου

Η Λένια και ο Φίλιππος είναι δυο μικροί θεοί, όπως όλοι μας άλλωστε. Καθένας τους μέσα του κουβαλά διαφορετικά θραύσματα της ανθρωπότητας. Μιας ανθρωπότητας πιστής στο κοινωνικό κατεστημένο και στις ταξικές διαφορές. Όταν, όμως, έρχεται η αγάπη, χρειάζεται μια στιγμή για να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην ύπαρξή τους. 
Μέσα σε μια κοινωνία που η Λένια ορίζεται από τις προκαταλήψεις και ζει μια καλοκουρδισμένη ζωή, θα γνωρίσει τον Φίλιππο, που έχει βιώσει το χειρότερο πρόσωπο των ανθρώπων.
Λόγια πνιγμένα σε φιλιά, σώματα που προδίδουν, ασφυκτικά άδεια δωμάτια, ένταση που φέρνει δάκρυα και πολλές άγρυπνες νύχτες αφηγούνται την ιστορία τους. 
Εκείνη, σε μια προσπάθεια να πνίξει τον έρωτά τους κι ενώ κρατιέται απ’ την ανάμνηση των τελευταίων ευτυχισμένων στιγμών τους, θα καταλήξει στο νησί της και θα ανακαλύψει στις σελίδες ενός ξεθωριασμένου τετραδίου μια συγκλονιστική αλήθεια. 
Η αποκάλυψη αυτή θα την απελευθερώσει και ακολουθώντας το τραγούδι της ψυχής της θα θέσει νέες βάσεις στη σχέση της με τον Φίλιππο, ο οποίος με τα χρώματα του έρωτά τους θα ζωγραφίσει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον καμβά της ζωής.


θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου